sunt active 1,6 milioane de poliţe RCA EuroinsCirca 1,6 milioane de poliţe RCA emise de compania falimentară Euroins sunt active în continuare la data de 4 septembrie 2023, după ce guvernul a decis să prelungească până în decembrie valabiltatea poliţelor care urmau să expire, conform informaţiilor oferite de CITR, lichidatorul judiciar din falimentul Euroins.

Tribunalul Bucure┼čti a deschis procedura de faliment pentru Euroins ├«n data de 9 iunie 2023. CITR a ie┼čit cu declara┼úii acum, la trei luni de la deschiderea procedurii de faliment.

ÔÇ×Vrem s─â oferim c├ót mai mult─â claritate ┼či exactitate ├«n ceea ce prive┼čte lucrurile care se ├«nt├ómpl─â legate de aceast─â procedur─â, care prezint─â multe lucruri de interes pentru foarte multe persoane, motiv pentru care vrem s─â venim periodic acolo unde trece c├óte o etap─â ┼či s─â vorbim despre aceste etapeÔÇŁ, a declarat Paul Dieter C├«rl─ânaru, CEO al CITR.

Astfel, la data deschiderii procedurii de faliment erau în vigoare peste 2 milioane de poliţe RCA Euroins, comparativ cu 1,6 milioane la acest moment.

Totodată, au fost identificate peste 25.000 de litigii care implică Euroins, comarativ cu 14.000 în cazul City Insurance. Au fost identificaţi circa 60.000 de potenţiali creditori în registrele Euroins.

La capitolul active, CITR a anun┼úat c─â a finalizat inventarul ┼či evaluarea activelor vandabile ale companiei ┼či a demarat licita┼úii de v├ónzarea a bunurilor pentru a putea acoperi costurile salariale.

ÔÇ×Valoarea bunurilor pe care le-am v├óndut p├ón─â acum este de 2,5 milioane de leiÔÇŁ, a declarat Alina Popa, head of legal CITR ┼či coordonatoarea echipei care gestioneaz─â falimentul Euroins.

Reprezentanţii lichidatorului nu au oferit mai multe detalii despre valoarea activelor Euroins.

La capitolul datorii, creanţele scadente însumează în acest moment 600 mil. lei, însă expunerea potenţială ajunge până la 5 miliarde de lei. Au fost depuse peste 1.100 de declaraţii de creanţă.

Într-un tabel preliminar al creditorilor, cea mai mare sumă este trecută în dreptul Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), cu 2,14 miliarde de lei.

├Än acela┼či timp, CITR a demarat ┼či o analiz─â preliminar─â a cauzelor falimentului Euroins, a analizat contractele ┼či a denun┼úat 1.000 de contracte. Totodat─â, a ├«naintat spre analiza judec─âtorului sindic conractul ├«ncheiat cu EIG Re, prin care au fost transferate din companie active ┼či numerar.

Urm─âtorii pa┼či ├«n falimentul Euroins vizeaz─â ├«ntocmirea raportului privind cauzele care au condus la falimentul companiei, sus┼úinerea ├«n instan┼ú─â a demersurilor privind denun┼úarea ┼či anularea contractelor aflate ├«n derulare, continuarea demersurilor de recuperare a crean┼úelor ┼či publicarea tabelului definitiv dup─â judecarea eventualelor contesta┼úii ale companiei.

CITR a demarat o procedur─â de concediere colectiv─â ├«n r├óndul angaja┼úilor…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema