[ditty id=108033]

SUA vor solicita test Covid pentru persoanele care vin din China


Statele Unite vor solicita un test Covid negativ din 5 ianuarie pentru toate persoanele care vin cu avionul din China, m─âsur─â luat─â din cauza num─ârului crescut de cazuri ├«n aceast─â ┼úar─â ┼či a lipsei de informa┼úii comunicate de Beijing, a anun┼úat miercuri un oficial american, relateaz─â AFP, preluat─â de Agerpres.

Astfel, din 5 ianuarie, ÔÇ×toate persoanele care c─âl─âtoresc cu avionul de la v├órsta de 2 ani ┼či peste ┼či care vin din China vor fi obligate s─â fac─â un test cu cel mult dou─â zile ├«nainte de plecareÔÇŁ, indiferent de cet─â┼úenie sau statutul de vaccinare, a precizat sursa citat─â.

Statele Unite ÔÇ×urm─âresc datele ┼čtiin┼úifice ┼či recomand─ârile exper┼úilor ├«n s─ân─âtate public─â, se consult─â cu partenerii lor ┼či au ├«n vedere s─â ia m─âsuri similare (…) pentru a proteja poporul americanÔÇŁ, au declarat oficiali americani, sub protec┼úia anonimatului.

China va renun╚Ťa ╚Öi la ultimele restric╚Ťii fa╚Ť─â de turi╚Öti ╚Öi va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intr─â ├«n ╚Ťar─â, ├«ncep├ónd din 8 ianuarie. China marcheaz─â, astfel, o nou─â schimbare major─â ├«n direc╚Ťia elimin─ârii strategiei ÔÇ×zero CovidÔÇŁ. Dup─â trei ani de grani╚Ťe ├«nchise, noua m─âsur─â redeschide, practic, ╚Ťara pentru turi╚Öti ╚Öi pentru cei cu viz─â de munc─â sau studiu.

Decizia vine, ├«ns─â, ├«ntr-o perioad─â ├«n care China se confrunt─â cu una dintre cele mai grele valuri de COVID-19, ├«n condi╚Ťiile ├«n care a ridicat brusc restric╚Ťiile interne, iar situa╚Ťia epidemic─â se degradeaz─â pe zi ce trece. Conform informa╚Ťiilor interne, spitalele sunt cople╚Öite de valul de infect─âri, iar oamenii ├«n v├órst─â mor ├«n numere mari ├«n spitale. Bilan╚Ťul real al deceselor ╚Öi infect─ârilor este necunoscut, ├«n prezent, ├«n condi╚Ťiile ├«n care autorit─â╚Ťile dictaturii de la Beijing refuz─â s─â mai fac─â publice date.

Editor : M.L.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

David Wayne DePape, cel care l-a lovit cu un ciocan ├«n cap pe so╚Ťul lui Nancy Pelosi, se declar─â nevinovat

Urmatoarea stire

Progresism vs conservatorism, încă o provocare a anului 2023

Stiri pe aceeasi tema