SUA va avea o strategie de lucru la regiunea M─ârii Negre


Pentru prima dat─â, Administra┼úia american─â va avea o strategie de lucru cu Alia┼úii privind regiunea M─ârii Negre, a decis Congresul SUA, conform Ambasadei Rom├óniei la Washington, care precizeaz─â c─â Legea care con┼úine aceast─â prevedere merge la promulgare la pre┼čedintele Statelor Unite.

ÔÇ×Congresul SUA a adoptat Legea Omnibus privind aloc─ârile bugetare aferente anului fiscal 2023. Printre prevederile acesteia se reg─âse┼čte solicitarea legislativului american ca, ├«n 6 luni de la promulgarea legii, Secretarul de Stat al SUA ├«mpreun─â cu ┼čefii altor agen┼úii federale relevante s─â prezinte Congresului o strategie de lucru cu alia┼úii NATO din regiunea M─ârii Negre, pentru aprofundarea rela┼úiilor economice, consolidarea asisten┼úei economice ┼či de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru cre┼čterea rezilien┼úei democraticeÔÇŁ, anun┼ú─â reprezentan┼úa diplomatic─â ├«ntr-un comunicat.

Prevederea legislativă, introdusă de un grup bipartizan de membri marcanţi ai Congresului american, a trecut cu susţinerea ambelor partide din Congres.

Sursa foto: For╚Ťele Navale Rom├óne

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Belgia ia la întrebări Ucraina

Belgia va cere Ucrainei l─âmuriri cu privire la informa┼úiile potrivit c─ârora pu┼čti fabricate ├«n Belgia au fost folosit…