SUA. Furtunile violente care se deplasează în statele din centrul țării au produs 22 de decese în ultimele 24 de ore. 60 de tornade, raportate în ultima săptămână, au rupt acoperișuri, au răsturnat vehicule, au doborât copaci și chiar clădiri.


Furtuna care a afectat, începând de vineri, statul Arkansas s-a extins sâmbătă în Indiana, Illinois, Tennessee și Mississippi. Numărul exact al răniților și al persoanelor decedate nu se știe cu exactitate, dar o sinteză Reuters, care a adunat raportările televiziunilor și surselor locale de știri arată că, în ultimele 24 de ore, cel puțin 22 de persoane au decedat în accidente produse de vânturile puterncie și de tornade.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în Arkansas, unde o tornadă a lovit direct capitala regională Little Rock. Sâmbătă aceasta s-a deplasat spre est, fiind raportate case prăbușite peste cei care le locuiau în Tennessee, Mississippi și Illinois. În acesta din urmă, acoperișul unui teatru unde se desfășura un concert rock cu 260 de spectatori s-a prăbușit, cel puțin o persoană fiind accidentată mortal, iar alte 40 rănite.

În urmă cu o săptămână, o altă tornadă a devastat orașul Rolling Fork din Mississippi, distrugând numeroase case și provocând 26 de decese.

Președintele Joe Biden a vorbit cu primarii orașelor afectate și a oferit spijin federal de urgență.

Surse alterantivă: Reuters, CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema