SUA. Democrații încearcă să forțeze un nou vot asupra pachetului de sprijin militar pentru Ucraina, blocat de republicani. Vor să recurgă la o petiție de revocare a deciziei președintelui Camerei Reprezentanților de a trimite membrii Camerei în vacanță.


Consilieri ai Camerei Reprezentanților a Statelor Unite au declarat pentru Reuters că democrații caută modalități să evite decizia președintelui Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnsons, de a trimite membrii Camerei într-o vacanță de două săptămâni, și să forțeze un nou vot în ceea ce privește pachetul blocat de asistență militară, în valoare de 95 de miliarde de dolari, pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Reprezentantul Jim McGovern, cel mai înalt democrat din Comitetul de Reglementare a Camerei, a depus o propunere legislativă, săptămâna trecută, care ar putea fi utilizată ca mijloc pentru o petiție de revocare, o unealtă procedurală rar utilizată care ar putea forța, în cele din urmă, votul asupra proiectului de lege, dacă cel puțin majoritatea membrilor Camerei ar semna-o. Conform regulilor Camerei, susținătorii noului pachet militar ar putea începe să strângă semnături pentru petiție începând cu întâi martie.

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Israel, bombardat de Hezbollah

Israel a fost bombardat în această seară de rachete multiple lansate dinspre Liban. Rachetele au fost interceptate de…