Studiu. Temperatura apei din Atlanticul de Nord a atins niveluri record pentru această perioadă a anului, cu câteva luni înainte de debutul sezonului uraganelor. Aceste condiții și fenomenul climatic La Niña favorizează un sezon hiperactiv.


“Credem că acest sezon al uraganelor va fi intens, deoarece nu există factori care să se opună unui astfel de sezon. Vom avea probabil un ocean anormal de cald și ne vom confrunta cu fenomenul La Niña în vârful sezonului uraganelor – toate lucrurile pe care nu le vrei dacă vorbim despre mai puțin furturi în Atlantic”, a declarat pentru CNN Brian McNoldy, cercetător la Universitatea din Miami. 

Temperaturile ridicate ale apei din oceane oferă condițiile favorabile nu doar formării furtunilor, ci și intensificării acestora. La începutul acestei luni, temperaturile de la suprafața apei din Oceanul Atlantic de Nord au atins un nivel record pentru februarie – cu un grad Celsius peste media obișnuită și aproape de temperatura specifică lunii iunie. 

Temperaturile oceanelor sunt, la începutul acestui an, chiar mai ridicate decât în perioada similară din 2023, inclusiv în Atlantic, iar, de acum încolo, vor continua să urce, atingând cel mai…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema