Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economiceConform studiului efectuat de Ifop pentru organizaţia non-profit Dons Solidaires(n.r. Donaţii Solidare – colectează produsele nevândute ale firmelor, în scopuri caritabile), publicat pe site-ul ziarului amintit, precaritatea igienei „degradează respectul de sine şi duce la izolare”, fiind tot mai răspândită, nu doar în rândul beneficiarilor ajutoarelor pentru săraci.

Conform sondajului, 7% dintre respondenți declară că se spală pe dinţi fără pastă, 8% nu folosesc săpun sau gel de duş iar 17% dintre părinţi schimbă aşternuturile copiilor mai rar decât ar trebui.

Comparativ cu un studiu similar din 2021, procentajele respective erau de aproximativă două ori mai mici

În rândul săracilor, cifrele sunt şi mai îngrijorătoare: dintre cei ajutaţi de asociaţiile din reţeaua Dons Solidaires, 73% afirmă că renunţă la unele produse de igienă în general; 34% – la şampon; 31 – la articolele pentru perioada menstruală.

Potrivit sondajului publicat marți de rețeaua națională Dons, o treime dintre francezi suferă în prezent de precaritate igienică și ar renunța la achiziționarea de produse elementare din lipsă de bani; astfel, 6 milioane dintre ei s-ar abate de la achiziționarea deodorantului, 4 milioane s-ar abține de la șampon, iar peste 3 milioane ar rămâne fără pastă de dinți din motive bugetare.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema