Studiu. În ultimii 40 de ani, schimbările climatice au dus la scăderea stratului de zăpadă pe timpul iernii în majoritatea zonelor din emisfera nordică, mai ales în Europa de Est și SUA. Din această cauză, resursele de apă sunt amenințate.


Deși legătura dintre încălzirea globală și lipsa zăpezii pare logică, scrie CNN, oamenii de știință atrag atenția că aceasta este una complexă și greu de determinat, în principal din cauza faptului că volumul de zăpadă este greu de măsurat exact, iar datele climatice, culese prin observații la sol sau din satelit, dau semnale contradictorii. 

Totuși, cercetarea realizată de o echipă de la Dartmouth College și publicată, miercuri, în revista Nature a oferit o imagine de ansamblu: schimbările climatice au dus la reducerea depunerilor de zăpadă în emisfera nordică a Pământului, începând cu anii 1980. Cele mai drastice scăderi s-au înregistrat în Europa Centrală și de Est, regiune în care se regăsește România, dar și în sud-vestul și nord-estul Statelor Unite. Declinurile au fost de 10%-20% din stratul de zăpadă în fiecare deceniu, conform oamenilor de știință.

Echipa de la Dartmouth College a constatat o tendință de…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema