Studiu: Dezinformarea pe populara aplica╚Ťie TikTok a atins cote alarmante

Dezinformarea pe TikTok a atins niveluri alarmante, mai ales c─â aplica╚Ťia este din ce ├«n ce mai mult folosit─â de adolescen╚Ťi pentru a c─âuta informa╚Ťii, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania NewsGuard, citat de AFP.

TikTokFoto: Lehuishi | Dreamstime.com

La ├«nceputul lunii septembrie, organiza╚Ťia a efectuat o cercetare pe o serie de subiecte de ╚Ötiri, de la invazia Rusiei ├«n Ucraina la vaccinurile Covid, ╚Öi a stabilit c─â 20% dintre videoclipurile care au ap─ârut ├«n rezultate con╚Ťineau informa╚Ťii false sau ├«n╚Öel─âtoare.

Acesta eviden╚Ťiaz─â un videoclip ├«n care o t├ón─âr─â ├«╚Öi dezv─âluie re╚Ťeta pentru un “leac”, hidroxiclorochina, un tratament controversat care s-a dovedit a fi ineficient ├«mpotriva Covid.

Potrivit NewsGuard, “toxicitatea TikTok reprezint─â acum un pericol semnificativ, deoarece c─âut─ârile pe Google sugereaz─â c─â TikTok este din ce ├«n ce mai mult folosit de tineri (…) pentru a g─âsi informa╚Ťii”.

“├Än 2021, TikTok a dep─â╚Öit Google ca fiind cel mai popular site web din lume, potrivit Cloudflare”, o companie specializat─â ├«n infrastructur─â ╚Öi servicii de internet, adaug─â compania, specializat─â ├«n instrumente de evaluare a site-urilor de ╚Ötiri.

├Än general, cercet─âtorii de la NewsGuard spun c─â p├ón─â ╚Öi rezultatele c─âut─ârilor care nu con╚Ťin dezinform─âri “sunt adesea mai dezbin─âtoare dec├ót cele ale Google”. Ace╚Ötia citeaz─â un limbaj jignitor ├«n multe videoclipuri despre alegerile din SUA.

“Politica noastr─â spune clar c─â nu permitem dezinformarea d─âun─âtoare, inclusiv dezinformarea medical─â, ╚Öi elimin─âm de pe platform─â con╚Ťinutul care intr─â ├«n aceast─â categorie”, a declarat un purt─âtor de cuv├ónt al TikTok, contactat de AFP.

Aplica╚Ťia consider─â, de asemenea, c─â metodologia studiului este eronat─â, deoarece trage concluzii din cercet─âri limitate.

foto: Dreamstime

Citeste continuarea pe economie.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Lui Putin i se șoptește că ar fi bine să plece

Urmatoarea stire

Bosch va construi o fabrică de 215 milioane de dolari în centrul Mexicului

Stiri pe aceeasi tema