Știrile zilei – 9 ianuarie


Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Zece proiecte majore care vor schimba fața Sibiului în 2023

În Sibiu există în prezent, în diferite stadii de implementare, o serie de proiecte publice și private care vor schimba fața orașului așa cum o știm astăzi. Fie că vorbim despre investiții ale administrației locale, fie că sunt inițiative private, anul 2023 va aduce o serie de noutăți cu impact asupra vieții sibienilor. Detalii aici.

CJ dă vina pe Primărie pentru o parte din eșecul deșeurilor

În urma publicării articolului despre eșecul proiectului prin care Consiliul Județean Sibiu și-a propus investiții de peste 100 de milioane de euro în sistemul de gestionare a deșeurilor, instituția județeană a redactat un așa-numit ”drept la replică” și lasă de înțeles că cea mai mare investiție din proiectul în discuție – stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor – nu se mai realizează din cauza că Primăria Sibiu nu a fost de acord să ofere terenul necesar. Detalii aici.

Îi e rușine Primăriei de alegerea denumirii Gușterland?

Administrația Sibiului a avut ocazia să ofere un exemplu de „democrație toponimică”, adică de alegere a unei denumiri pentru un spațiu public cu participarea locuitorilor, însă a eșuat pentru că ezită să țină cont de votul lor, crede un sociolog de la ULBS care a cercetat acest domeniu. Detalii aici.

Peste 7 milioane de turiști în ultimii 21 de ani

Din anul 2002 au vizitat județul Sibiu 7,093 de milioane de turiști, ceea ce înseamnă o medie de 322.400 de turiști pe an. Sibiul a înregistrat un recul al numărului de turiști în 2020, pe fondul restricțiilor provocate de pandemia de coronavirus, însă în ultimii doi ani a recuperat extrem de mult. Detalii aici.

Fată de 14 ani răpită din Tălmaciu

O tânără în vârstă de 14 ani a fost răpită în această dimineață din Tălmaciu iar Poliția a trimis o alertă ce a făcut înconjurul țării. Ea a fost găsită după câteva ore în comuna Șercaia, județul Brașov, iar cei care au răpit-o au fost reținuți

A născut în ambulanță

Reprezentanții ISU Sibiu descriu o naștere mai puțin obișnuită. O gravidă din Rusciori nu a mai ajuns la spital să nască, salvatorii SMURD fiind cei care au asistat-o. Detalii aici.

Care e cea mai citită carte în Sibiu?

Județul Sibiu nu apare printre cele în care se cumpără multe cărți online, se arată într-o analiză realizată de compania brașoveană Libris. Gabor Mate este cel mai vândut autor pe Libris în 2022, alături de Coleen Hoover și Antoine de Saint Exupery. Una din cărțile lui Mate este cea mai citită la Sibiu. Detalii aici.

Buget record pentru Mediaș

Mediașul va avea un buget record în 2023, cel mai mare din istoria municipiului, anunță NOVA TV. Acesta va fi de aproximativ 285 milioane de lei, 57 de milioane de euro, iar investițiile reprezintă prioritatea zero a administrației publice locale, conform reprezentanților primăriei. Detalii aici

Conducerea SOS Sibiu demisionează

Președintele și vicepreședintele organizației județene Sibiu a partidului SOS România și-au anunțat demisia, alături de alți membrii din țară. Cu toții acuză modul dictatorial în care Diana Șoșoacă înțelege să conducă partidul. Detalii aici.

Palatul Brukenthal, închis pentru curățenie și conservare

Reprezentanții Muzeului Național Brukental anunță că în perioada 09.01.2023 – 31.01.2023 Palatul Brukenthal (Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească) este închis pentru lucrările anuale de curățenie și conservare. Celelalte secții ale muzeului funcționează după programul normal. Detalii aici.

Peste 2000 de animale castrate prin grija Animal Life

Din 2016 încoace, Asociația „Animal Life” organizează constant campanii de sterilizare atât pentru câini cât și pentru pisici. Peste 2000 de animale au fost castrate prin grija asociației în anul care s-a încheiat. Detalii despre cum puteți sprijini activitatea asociației găsiți aici

Victor Cornea, aproape de top 100 ATP

Victor Cornea reușește un rezultat excepțional la început de an și câștigă turneul de la Oeiras, Portugalia, alături de partenerul său, Petr Nouza. În finală, cei doi au jucat împotriva principalilor favoriți, francezii Jonathan Eysseric și Pierre-Hugues Herbert. Rezultatul este unul cu atât mai mare pentru tenismenul sibian cu cât francezul Pierre-Hugues Herbert e o legendă absolută pentru tenisul francez. Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


Citeste continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Strategia imbatabilă a lui Lucian Bode. Panică și intimidare

Urmatoarea stire

Vlad Iacob explică cum poate Dinamo să facă rost de banii pentru licență

Stiri pe aceeasi tema