Ştefan Radu Oprea: De ce se aplică impozitarea progresivă şi nu cota unică în alte state, în timp ce mediul de afaceri din România susţine cota unică printr-o scrisoare semnată de asociaţii prestigioase?

„Mediul de afaceri, în special investitorii străini din România, susţin cota unică printr-o scrisoare semnată de asociaţii prestigioase. Curios din fire, am constatat că în niciuna din ţările de provenienţă a investitorilor nu se aplică cota unică. Şi atunci pun câteva întrebări de bun simţ: de ce se aplică impozitarea progresivă şi nu cota unică în aceste state? Dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoişti cu proprii cetăţeni şi nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică? Sau echitatea socială, solidaritatea sunt valori importante în societăţile de unde provin investitorii străini?”, a scirs Ştefan Radu Oprea, vineri pe Facebook.

 

Social-democratul a mai spus că „economia românească are foarte mare nevoie de investiţii străine, mai ales de cele orientate către export, dar ele trebuie să contribuie echitabil la dezvoltarea unei economii de piaţă competitive”.

 

Citeste continuarea pe www.money.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Prelungeşte criza alimentară. A fost amintit numele României

Urmatoarea stire

Video Exclusiv | ”David Popovici înoată atipic”. Detaliul care a făcut diferența la Mondialul de la Budapesta

Stiri pe aceeasi tema