Statuia lui Iuliu Hațieganu, dezvelită la Cluj-Napoca de Ziua Culturii Naționale – FOTO


Statuia lui Iuliu Hațieganu a fost dezvelită la Cluj-Napoca, în parcul care îi poartă numele, de Ziua Culturii Naționale.

Am venit cu toții să onorăm memoria unei personalități. O personalitate a universităților, o personalitate a Clujului, o personalitate a țării. Ce loc mai bun era decât parcul care îi poartă numele? Mă bucur să vorbesc ca rector al UBB, succesoarea Universității în care Iuliu Hațieganu a fost rector.

Mă bucur să îi avem aici și pe colegii de la UMF, care îi poartă numele. Mă bucur că avem Primăria alături de noi. Noi îl avem pe rectorul Iuliu Hațieganu pe o poziție extrem de importantă în cultura Universității. Pentru noi el este primul decan al Facultății de Medicină în limba română din Transilvania. Pentru noi e acela care a inițiat și a contribuit la mișcarea sportivă clujeană.

Era o mișcare care se adresa întregii comunități universitare. Atunci când a inițiat acest parc a făcut-o pentru întreaga comunitate. Să nu uităm că a fost rector în perioade grele, dar el și-a asumat conducerea. Astăzi, noi onorăm această personalitate, e în galeria marilor profesori“, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

La eveniment s-au înghesuit toți politicienii clujeni, de pe toate palierele, dar și oameni din sport, universități și societatea civilă.

Citeste continuarea pe www.stiridecluj.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministrul Virgil Popescu, discuţii cu companii din Emiratele Arabe Unite, pentru investiţii în producerea de energie regenerabilă

Urmatoarea stire

INSP a publicat raportul săptămânal cu privire la evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe

Stiri pe aceeasi tema