Stația GPL de la Crevedia nu avea autorizație de securitate la incendiu. Ce nereguli s-au descoperit la control


  • Stația GPL funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu în locația situată în comuna Crevedia.
  • .S-a constatat existența pe amplasament a unei stații de incintă pentru alimentarea cu motorină a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant.
  • Nu se respectă distanţele de siguranţă față de liniiile electrice aeriene de joasă tensiune.

A. Date şi estimări privind locul producerii evenimentului de la stația GPL din comuna Crevedia, şoseaua Bucureşti -Târgoviște. Locul producerii incendiului Târgovişte, nr. 231, județul Dâmbovița.

B. Date despre obiectiv

S.C. Flagas S.R.L. cu sediul în mun. Caracal, str. Andrei Mureşan, nr. 4, județul Olt, înregistrat la Registrul comerțului cu nr. J28/431/1997 pentru punctul de lucru situat în comuna Crevedia, şoseaua Bucureşti-Târgovişte, nr. 231, județul Dâmbovița, a obținut în data de 13.10.2011 autorizația de securitate la incendiu nr. 978071 pentru sistem de alimentare cu GPL la autovehicule cu instalație monobloc tip SKID.

Controale de prevenire pe linia situațiilor de urgență

  1. În urma primirii unei sesizări, inspectori de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au executat în data de 30.07.2020 un control inopinat la S.C. Flagas S.R.L. punct de lucru Crevedia, iar în urma verificărilor a fost întocmită o notă de control, fiind constatate următoarele deficienţe:

a) Prin reamplasarea instalației de distribuție gaz petrolier lichefiat tip skid nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu nr. 978071 din 13.10.2011 deoarece nu se mai respectă distanţele de siguranţă față de liniiile electrice aeriene de joasă tensiune (existent 6 metri față de normat 10 metri) şi faţă de limita de proprietate (existent 2,8 metri, normat 8 metri) şi cabina stației (existent 9,6 metri față de normat 10 metri), neregulă sancţionată cu avertisment şi cu sancțiunea complementară de pierdere a valabilității autorizaţiei;

b) Utilizarea unei pompe de transvazare GPL neomologată pentru mutarea gazului petrolier lichefiat dintr-o cisternă în alta. Totodată s-a constatat existența pe amplasament a unei stații de incintă pentru alimentarea cu motorină a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant. Aceasta este amplasată într-o construcție metalică sigilată, neregulă sancţionată cu amendă în cuantum de 10000 lei.

Ca urmare a pierderii valabilității autorizației de securitate la incendiu, în data de 31.07.2020 au fost înştiinţate, potrivit legii, următoarele instituții: Oficiul Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa Inspectoratul Judeţean în Construcții Dâmbovița, Instituția Prefectului Județul Dâmboviţa, Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Crevedia și Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița Inspectoratul General pentru…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema