„Statele Unite condamnă încercarea frauduloasă a Rusiei de a anexa un teritoriu ucrainean suveran. Rusia încalcă dreptul internațional, călcând în picioare Carta Națiunilor Unite”

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat aspru anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia, într-o declarație făcută vineri, relatează CNN.

„Statele Unite condamnă încercarea frauduloasă a Rusiei de astăzi de a anexa un teritoriu ucrainean suveran. Rusia încalcă dreptul internațional, călcând în picioare Carta Națiunilor Unite și arătându-și disprețul față de națiunile pașnice de pretutindeni”, a declarat Biden, adăugând că aceste acțiuni nu au „nicio legitimitate” și că va continua să „onoreze întotdeauna granițele recunoscute internațional ale Ucrainei”.

Vorbind despre noile sancțiuni anunțate vineri, Biden a adăugat că SUA „vor mobiliza comunitatea internațională atât pentru a denunța aceste acțiuni, cât și pentru a trage Rusia la răspundere”.

„Îi îndemn pe toți membrii comunității internaționale să respingă încercările ilegale de anexare ale Rusiei și să fie alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie”, a spus el.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Regina Margareta deposedează patru rude de titlurile regale. Cum s-a ajuns aici

Urmatoarea stire

Războiul trece la următorul nivel. SUA face o mare bază militară în Germania, după ce Vladimir Putin a anexat teritoriile pro-ruse din Ucraina

Stiri pe aceeasi tema