SpotMedia a semnalat, primarul general anunță cine va pune la loc pavajul pe străzile din Centrul Vechi


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări, vineri, că va fi pus la loc pavajul pe străzile din Centrul Vechi, acolo unde SpotMedia a informat că s-a turnat beton pe suprafețe mari, peisajul fiind unul dezolant.

„Mi s-a comunicat că e o lucrare provizorie şi că Distrigaz şi-a luat obligaţia de a pune pavajul la loc”, a explicat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

spotmedia.ro a informat în urmă cu două zile, că Centrul Vechi din București a ajuns într-o stare deplorabilă, după ce s-a turnat beton pe străzile istorice.

Mai exact, o firmă care lucrează la înlocuirea conductelor de gaze din Centrul Vechi a turnat beton pe porțiuni din străzile Lipscani și Smârdan, care erau pavate, înainte, cu piatră cubică.

Foto: spotmedia.ro

spotmedia.ro a vorbit cu Primăria Capitalei, Poliţia Locală şi beneficiarul lucrărilor (Distrigaz) și fiecare a avut propria explicaţie, care nu a semănat cu a celorlaţi.

Distrigaz Sud Rețele a spus că s-a turnat beton pentru a reduce impactul asupra traficului și riveranilor, Primăria Capitalei că betonul are rostul de a proteja lucrările Distrigaz, în timp ce Poliția Locală crede că Distrigaz Sud Rețele a pus pus beton ca să-și înlesnească accesul pe șantiere.

În ședința de joi a Consiliului General al PMB, consiliera municipală Anamaria Gram (USR) a atras atenţia asupra problemelor semnalate de spotmedia.ro în Centrul Vechi.

În replică, primarul general a precizat că municipalitatea a emis autorizaţia pentru lucrări şi va verifica dacă reprezentanţii autorităţii locale au semnat sau nu procesul de recepţie.

“Aici nu este o lucrare a municipalităţii, cum am văzut din panou. Pentru că municipalitatea a emis autorizaţia, este invitată la procesul verbal de recepţie şi o să verificăm dacă au semnat procesul de recepţie sau nu. Nu ca beneficiar, ci ca autoritate care a emis autorizaţia. Fiind emitent, are acest atribut de a semna procesul verbal de terminare a lucrărilor”, a explicat Nicuşor Dan.

După ce s-a interesat, a dat asigurări că Distrigaz va pune pavajul la loc la finalizarea lucrărilor.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

de la „torenți”, la Netflix

Urmatoarea stire

Coșmar pentru Putin. Cinci regiuni importante ale Rusiei au votat pentru independență în cadrul unui referendum

Stiri pe aceeasi tema