Spitalul județean Constanța suspendă operațiile care nu sunt urgente pentru că lipsește un medicament important

“Dacă facem toate operaţiile care nu sunt urgenţe într-o săptămână rămânem fără el”

Este vorba despre Miostin, un medicament care se foloseşte după anestezie pentru decontractarea musculaturii conform managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Ionuţ Cornel Ionescu, care a declarat pentru News.ro, că unitatea spitalicească are în stoc medicamentul Miostin, dar pentru că acesta lipseşte momentan de pe piaţă din cauza unor probleme ale producătorului, a decis să fie folosit doar în cazul operaţiilor urgente.

0

Fii primul care comentează!x

 


“Cele mai multe spitale au probleme cu acest medicament care lipseşte din cauza producătorului. Noi avem un stoc, dar dacă facem toate operaţiile care nu sunt urgenţe într-o săptămână rămânem fără el. Am luat în calcul suspendarea operaţiilor care nu sunt urgente şi care pot fi amânate pe o perioadă de o săptămână, o săptămână şi jumătate şi să ţinem stocul de medicament pe care îl avem pentru operaţiile urgente în cazul unor accidente, traumatisme.


În cazul unui accident cu victime multiple suntem obligaţi să intervenim. Din această cauză am amânat operaţiile urgente, cezarienele”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Constanţa, care a precizat că această problemă este una la nivel naţional. 

Citeste continuarea pe www.dobrogeanews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Riscă 6 ani de închisoare pentru că e prea populară pe Instagram – FOTO

Urmatoarea stire

Roger Waters și-a anulat concertele din Polonia după scandalul provocat de declarațiile sale privind Ucraina

Stiri pe aceeasi tema