Sper ca legea care ne va fi prezentată astăzi să aibă și componenta turbo, astfel încât la finalul epocii Iohannis, în noiembrie 2024, copiii țării mele să fie foarte bine educați, așa cum ne-a promis președintele în 2014


Fostul ministru al educației Daniel Funeriu spune, cu câteva ore înainte ca ministra Ligia Deca să prezinte public proiectele legilor educației pe care le-a finalizat în cele 4 luni de mandat, că „e nevoie de o turbo-lege…“. „Din punct de vedere politic președintele Iohannis s-a angajat să ne lase o Românie educată. Sper ca legea care ne va fi prezentată astăzi să aibă și componenta turbo, astfel încât la finalul epocii Iohannis, în noiembrie 2024, copiii țării mele să fie foarte bine educați, așa cum ne-a promis președintele în 2014“, spune Funeriu.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a câștigat primul mandat de președinte, în 2014, cu promisiunea de campanie că va realiza o nouă lege a educației, parte a proiectului prezidențial pe care l-a intitula „România educată“. În octombrie 2022, conducerea Ministerului Educației a fost preluată chiar de consiliera pe educație a președintelui Klaus Iohannis, Ligia Deca, cea care a coordonat dezbaterile și raportul România educată la Cotroceni. Deca l-a înlocuit pe liberalul Sorin Cîmpeanu, la finalul uni veri în care acesta a prezentat in extenso proiectele Legii învățământului preuniversitar și învățământului superior, drafturi dur criticate de experții în educație. La preluarea mandatului, Deca a anunțat că va modifica proiectele Cîmpeanu pentru a integra amendamentele și observațiile primite de Minister în timpul dezbaterii legilor și că le va publica în transparență. Publicarea legilor Deca nu s-a petrecut, însă, în 4 luni de când a preluat mandatul și până acum. Astăzi, 27 februarie 2023, Ministerul Educației a anunțat însă că ministra Ligia Deca va prezenta noile proiecte ale legilor educației.

Înțeleg că azi vor fi prezentate legile care se doresc a fi adoptate pentru însănătoșirea învățământului din România. Doresc întregii clase politice mult succes în acest demers„, scrie fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, pagina sa de Facebook.

 

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre consumul de fructe de mare în post: „Este o șmecherie pe care o folosesc mulți”

Urmatoarea stire

Încă o eliminare fulger la Survivor România! Andreea Moromete a luat-o complet razna. Probleme mari și pentru Alexandra Ciomag

Stiri pe aceeasi tema