„Soțul meu a călcat pe treapta de jos și s-a prăbușit”


Un bărbat a făcut sub locuința abia cumpărată o descoperire care l-a uluit, după ce „a călcat pe o treaptă de jos și s-a prăbușit”, după spusele soției lui. Are dimensiuni impresionante. Iată despre ce e vorba.

Ce a găsit un bărbat sub locuința abia cumpărată. Are dimensiuni impresionante: „Soțul meu a călcat pe treapta de jos și s-a prăbușit”

Gary Machens, un bărbat de meserie fermier din Illinois, a găsit neîntâmplător un pasaj secret și cu o origine necunoscută sub casă. Tunelul are dimensiuni uriașe.

Descoperirea a ieșit la iveală după ce o parte din curtea proprietarilor s-a surpat și astfel a fost nevoie de reparații, inclusiv de săpături.

„Soțul meu a călcat pe treapta de jos și s-a cam prăbușit. M-a sunat la serviciu și mi-a spus: «Ar fi bine să ajungi acasă, nu o să crezi ceea ce tocmai am găsit»”, a declarat Beth, soția lui Gary Machens, conform nypost.com.

Foto: captură FOX 2 St. Louis
Foto: captură FOX 2 St. Louis
Foto: captură FOX 2 St. Louis
Ce a găsit un bărbat sub locuința abia cumpărată. Are dimensiuni impresionante: „Soțul meu a călcat pe treapta de jos și s-a prăbușit”
Foto: captură FOX 2 St. Louis

Multe întrebări au fost puse. Cel mai probabil, tunelul, un pasaj arcuit din cărămidă, a fost construit cândva în secolul al XIX-lea, dar o dilemă rămâne în picioare: oare de ce?

„Indiferent pentru ce l-au construit, a fost nevoie de mulți oameni și de multe ore. N-a fost un singur om care să poată să facă asta. (…) Trei foști primari din Alton au locuit în această casă de-a lungul anilor. Nu știu dacă vreunul dintre ei știa despre tunel. Casa a fost construită în 1890, iar tunelul prin 1840. Deci, a fost aici cu 50 de ani înainte. Pentru ce a fost folosit, nu știu. Avem hărți care datează din 1863, iar în zona asta nu era nicio construcție”, a mai adăugat bărbatul.

Arca de intrare a tunelului este construită din calcar. Podeaua este în mare parte pavată cu rocă, dar și cu bucăți de lemn. Se ia în calcult, totodată, și faptul că tunelul folosea pentru a stoca gheață sau alimente, dar și pentru a depozita o trăsură de cai pentru că locuința avea la un moment dat un grajd pentru o trăsură la începutul anilor 1900.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine e Teo Păcurar, bărbatul care s-a logodit cu Andreea Bălan

Urmatoarea stire

Localitățile din România în care trece anul și nu vine pe lume niciun copil / În alte 20 de localități se naște un copil pe an

Stiri pe aceeasi tema