Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în urma acuzațiilor de plagiat. Cîmpeanu afirmă că a luat decizia ”din propria inițiativă”, dar anterior a purtat discuții cu premierul Ciucă.

Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine“, a tranmis Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a arătat, într-un articol publicat pe PressOne, că ministrul Sorin Cîmpeanu a plagiat în 2006 un curs universitar, pe vremea când era profesor al Universității de Agronomie din București. Potrivit jurnalistei, el și-ar fi însușit 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura a doi dintre colegii săi.

În această seară, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă a informat că ministrul va purta o discuție cu prim-ministrul Ciucă: ”După cum vă spuneam, va fi o discuţie purtată pe această temă şi, după ce vor fi derulate aceste proceduri, vom fi în măsură să oferim mai multe detalii”, a spus Dan Cărbunaru.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sorin Cîmpeanu a demisionat de la Ministerul Educaţiei

Urmatoarea stire

Se închide definitiv Fabrica de Zahăr Luduș. Fermierii din Transilvania cer disperați ajutor la ministrul Agriculturii

Stiri pe aceeasi tema