SONDAJ. Angajații dau cu 40% mai puțin pe cadouri, iar Revelionul e econom


  • Angajaţii români alocă un buget cu 40% mai mic decât anul trecut pentru cadourile pe care au în plan să le dăruiască de Crăciun prietenilor şi familiei.
  • 52% spun că au alocat pentru acest Crăciun o sumă de bani de cel mult 300 lei, în timp ce mai mult de jumătate planificau în 2021 să aloce cel mult 500 de lei.
  • În plus, 26% vor aloca între 301 şi 500 lei, 12% dăruiesc în valoare de 501-1000 de lei, iar 10% nu au în plan să cumpere deloc cadouri anul acesta.

Potrivit celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs, angajaţii români alocă un buget cu 40% mai mic decât anul trecut pentru cadourile pe care au în plan să le dăruiască de Crăciun prietenilor şi familiei.

Mai exact, 52% spun că au alocat pentru acest Crăciun o sumă de bani de cel mult 300 lei, în timp ce mai mult de jumătate planificau în 2021 să aloce cel mult 500 de lei. În plus, 26% vor aloca între 301 şi 500 lei, 12% dăruiesc în valoare de 501-1000 de lei, iar 10% nu au în plan să cumpere deloc cadouri anul acesta.

În ceea ce priveşte tradiţiile de Crăciun la job, doar 40% au declarat că mai organizează Secret Santa. Dintre aceştia, 51% alocă un buget de cel mult 100 de lei pentru această ocazie, 23% plănuiesc chiar un buget mai mare, iar 27% nu vor depăşi suma de 50 de lei.

Deşi nici anul acesta nu lipsesc cadourile precum cănile cu tema de Crăciun, puloverele călduroase de Crăciun, şosetele, cosmeticele şi obiectele personalizate, dintre cei care vor face cadouri colegilor/ şefilor anul acesta, 17% vor oferi cărţi, 15% obiecte de decor de Crăciun şi tot 15% dulciuri, în timp ce 13% vor face cadou ceva cât mai practic şi util.

Românii petrec Crăciunul şi Revelionul în familie

Crăciunul rămâne sărbătoarea care reuneşte membrii familiei, 75% dintre respondenţii la sondajul BestJobs spunând că vor petrece astfel. Tot aşa vor petrece şi 42% dintre români noaptea dintre ani, în timp ce 12% au în plan petrecere alături de prieteni, 13% doar cu partenerul/a, iar alţi 14% încă nu şi-au rezervat nimic.

Dacă anul trecut, bugetul celor mai mulţi dintre respondenţi pentru cadourile de Crăciun şi petrecerea de Revelion era de cel mult 500 de lei pentru fiecare, în prezent, aproape 38% declară că vor avea un buget de sub 300 lei disponibil pentru petrecerea de Revelion, în timp ce procentul persoanelor care nu vor cheltui nimic pentru acest eveniment este de 16%.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, pe un eşantion de 1.049 de utilizatori de internet.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Naționala Argentinei a ajuns la Buenos Aires cu trofeul mondial. Lionel Messi și colegii lui, întâmpinați de zeci de mii de oameni, imagini senzaționale

Urmatoarea stire

Modalități ecologice de reciclare a brazilor naturali de Crăciun | Stare de bine

Stiri pe aceeasi tema