Solistul Sex Pistols vrea la Eurovision 2023! Ar concura din partea Irlandei

După ce a plecat din Sex Pistols cu decenii în urmă, John Lydon şi-a format propria trupă, Public Image Ltd (PiL). Cunoscut şi ca Johnny Rotten, artistul a fost o figură marcantă a punk-ului din anii 1970, cu privirea sa fixă şi vocea sa muşcătoare. Şi-a păstrat imaginea de bad boy de-a lungul deceniilor, dând interviuri controversate, poziţionându-se pro Brexit, contra imigranţilor, dovedind misoginism în interviuri, dar în mod bizar fiind respectuos cu Regina după moartea sa.

Surprizele continuă, John Lydon fiind acum un romantic, care a înscris la preselecţia Eurovision 2023 o piesă a trupei Public Image Ltd, una numită “Hawaii”. E gândită că o scrisoare de dragoste pentru soţia sa, Nora, care are Alzheimer. Cei doi sunt împreună de aproape 50 de ani, iar John îşi îngrijeşte soţia. PiL este pe listă scurtă între cei 6 artişti aleşi pentru a reprezenta Irlanda, acolo unde s-au născut de altfel părinţii muzicianului.

Vă reamintesc că Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023, chiar dacă Ucraina a câştigat ediţia de anul trecut. Motivul e lesne de înţeles: războiul din Ucraina nu permite organizarea aceste competiţii. Lydon are acum 66 de ani şi dedică piesa tuturor celor care trec prin vremuri grele “alături de persoane de care le pasă cel mai mult”. Momentul decisiv va fi pe 3 februarie, când are loc faza finală a selecţiei în Irlanda.

Între timp Eurovision Song Contest debutează la Liverpool pe 13 mai. România şi-a ales deja cei 12 finalişti pentru selecţia naţională, iar câştigătorul va fi decis pe 11 februarie 2023, exclusiv prin votul publicului.

John Joseph Lydon este activ muzical din 1975 şi a fost parte a Sex Pistols între 1975 şi 1978, apărând apoi la diferite reuniuni prin anii ’90 şi 2000. Alături de Sex Pistols a compus hituri ca “Anarchy în the UK”, “God Save the Queen” şi “Holidays in the Sun”.

Citeste continuarea pe www.infomusic.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Potrivit INS românii câștigă mai mulți bani: Creștere de 3,4% într-o singură lună

Urmatoarea stire

Cine e Vlad Obu, un presupus complice al fraților Tate. Procurorii DIICOT au descins joi dimineață la mai multe adrese ale bărbatului

Stiri pe aceeasi tema