Soldații uciși în Ucraina vor fi spălați de toate păcatele

La câteva zile după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în țară, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a transmis că soldații ruși care vor muri în războiul din Ucraina vor fi spălați de toate păcatele lor, potrivit Le Monde.

Patriarhul Kiril este un aliat fidel al președintelui rus. El și-a exprimat sprijinul pentru intervenția militară în Ucraina, a criticat oponenții războiului și i-a invitat pe ruși să fie solidari cu Kremlinul.

„Biserica se roagă ca această bătălie să se încheie cât mai repede, astfel încât cât mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid”, a spus Kiril, în prima sa predică de duminică de la ordinul de mobilizare.

„Dar, în același timp, Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și onora jurământul (…), moare în îndeplinirea acestei îndatoriri, atunci (…) se va fi sacrificat pentru alții. Și astfel credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis”, a adăugat el.

                                                                                                                 Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO. Lukașenko îl consolează pe Putin, dezamăgit că rușii fug din țară și de mobilizare: „Au fugit 30.000, 50.000… Lasă-i să fugă”

Urmatoarea stire

Mic îndrumar pentru spovedanie, după scandalul sexual din jurul preotului Visarion Alexa

Stiri pe aceeasi tema