Singurul site despre Timișoara în șase limbi, creat de studenții de la LITT

Un proiect didactic, trei luni de muncă, multă creativitate și implicare din partea unor tineri entuziaști au avut drept rezultat un site multilingv activ despre orașul care, în acest an, a fost desemnat ”Capitală Culturală Europeană”.

Conceptul a fost pus în practică de studenții masteranzi din anul al II-lea ai programului de studii universitare de masterat Germană în context european – studii interdisciplinare și multiculturale din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara.

”PerspecTim” (https://sites.google.com/e-uvt.ro/perspectim/de-temeswar-aus-verschiedenen-perspektiven) își propune să prezinte orașul în imagini video captate lunar, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, pe aceleași trei trasee, străbătute la pas, cu tramvaiul și cu autobuzul, urmărind popularizarea vieții orașului.

Imaginea în care se înfățișează Timișoara pe parcursul celor șase luni e completată de o scurtă descriere a atmosferei care guvernează orașul în luna respectivă, de un fragment dintr-o operă literară din literatura germană din Banat și de rubricile „Personalitatea lunii” și „Evenimentul lunii”.

Citeste continuarea pe renasterea.ro

Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema