Singurul lucru pe care americanii nu îl înțeleg la Sorana CîrsteaDupă ce i-au urmărit evoluțiile entuziasmante de la Indian Wells și Miami, jurnaliștii americani nu înțeleg cum a fost posibil ca Sorana Cîrstea să nu urce mai sus de locul 21 mondial în carieră.

Sorana Cîrstea este o jucătoare cu un talent uriaș, însă din cauza inconstanței nu a pătruns niciodată în Top 20 WTA. Cel mai bun loc ocupat în carieră de „Sori” este 21 WTA, în anul 2013. Cîrstea a urcat 23 de locuri în ierarhia live, până pe 51 WTA, grație prezenței în sferturi la Miami, unde o întâlnește pe Aryna Sabalenka.

Singurul lucru pe care americanii nu îl înțeleg la Sorana Cîrstea: „De ce timp de 15 ani nu a făcut asta!?” Cum poate strica „ploile” tripletei Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Elena Rybakina

Sorana Cîrstea nu și-a fructificat talentul la adevărata valoare de-a lungul carierei, dar pare că a găsit secretul succesului la 32 de ani. După ce a reușit sferturi de finală consecutive la Indian Wells și Miami, jurnaliștii de la Tennis.com i-au dedicat un articol româncei. Armele Soranei i-au impresionat pe americani, care se întreabă de ce sportiva noastră nu a ajuns mai sus: „După ce o vezi pe Sorana Cîrstea executând un forehand, în primul rând devii conștient de potențialul ei, iar în al doilea rând te întrebi de ce nu a urcat niciodată mai sus de locul 21. Este o întrebare cu care însăși Cirstea s-a confruntat de-a lungul unei cariere de 15 ani, dar la care nu a încetat niciodată să încerce să răspundă”.

Strategia câștigătoare a fost pusă la cale la sfârșitul anului trecut, când Sori l-a angajat pe antrenorul Thomas Johansson: „Jucătoarea de 32 de ani a fost forțat să iasă din circuit după US Open pentru a trata o accidentare la umăr. În același timp, ea l-a adus pe campionul Australian Open din 2002, Thomas Johansson, ca antrenor cu normă întreagă. De când s-a retras, Johansson a lucrat cu oameni ca Maria Sakkari și David Goffin înainte de a-l înfrunta pe român în extrasezon”, notează sursa citată.

Americanii au vorbit la superlativ și despre armele Soranei Cîrstea, văzută ca o amenințare la adresa tripletei Aryna Sabalenka, Iga Swiaek, Elena Rybakina: „În cel mai bun mod, Cîrstea poate face tenisul să arate destul de ușor cu o combinație formidabilă de serviciu și forehand, nu complet diferită de Caroline Garcia, care a câștigat Turneul Campioanelor cu această formulă. Pe măsură ce tenisul feminin se unește în jurul unor forțe consistente precum Iga Swiatek, Aryna Sabalenka și Elena Rybakina, Cirstea simte că poate fi un factor foarte important în această ecuație”, au mai scris cei de la Tennis.com.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb.

După cinci … citește mai mult

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zodia bărbatului ideal. E bun la toate, nu ai ce să îi reproșezi!

Urmatoarea stire

Papa Francisc, la spital pentru un control programat anterior. Ce probleme are acesta

Stiri pe aceeasi tema