Sindicatul Europol: Şofer care a depăşit coloana de maşini la semafor, urmărit de poliţişti/ El a condus cu peste 100 km/oră în zone rezidenţia


Un şofer care a depăşit o coloană de maşini oprite la un semafor, pe un drum judeţean din Dolj, a fost urmărit de poliţişti, el conducând cu peste 100 de kilometri pe oră chiar şi în zone rezidenţiale. Bărbat a fost prins într-un final, deşi a încercat să se ascundă în curţile localnicilor, el fiind reţinut, potrivit News.ro.

PolitieFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Incidentul a fost făcut public de Sindicatul Europol, care face referire la ”frustrarea şi neputinţa” poliţiştilor ”nevoiţi sa utilizeze nişte «tentative de autospeciale cu motor de drujbă»”.

Potrivit Sindicatului Europol, incidentul a avut loc pe DJ 552, fiind observat de doi poliţişti de la Secţia 6 Poliţie Craiova.

”Un autoturism a ignorat cu bună ştiinţă culoarea roşie a semaforului, trecând cu viteză pe lângă o coloană de maşini care aşteptau la semafor. Poliţiştii au acţionat prompt, pornind o urmărire în care conducătorul autoturismului a mers cu viteze excesive, de peste 100 km/oră, chiar şi în zonele rezidenţiale. Cel mai îngrijorător aspect a fost comportamentul iresponsabil al şoferului, cetăţean european cu drepturi, care a continuat să accelereze în zonele în care se jucau copii mici, punând în pericol vieţile acestora şi a tuturor celor de pe stradă. O astfel de nepăsare faţă de siguranţa celorlalţi trebuie să fie sancţionată ferm!”, afirmă reprezentanţii sindicatului.

Ei adaugă că, datorită intervenţiei prompte şi bine coordonate a poliţiştilor de la Secţia 6 şi a celor de la Biroul rutier Craiova, şoferul a fost prins, deşi a încercat să se ascundă în curţile oamenilor din zonă. Acesta a fost reţinut şi sancţionat cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 270 de zile, pe lângă amenzile considerabile primite pentru mai multe abateri grave la regimul rutier, precum: neoprirea la semnal, depăşirea coloanei la culoarea roşie a semaforului, nerespectarea indicatoarelor, mers pe contrasens şi condus agresiv.

”Totuşi, acest incident ne reaminteşte de importanţa unei legislaţii mai ferme în privinţa abaterilor la regimul rutier. Nu putem permite ca astfel de şoferi iresponsabili să pună în pericol vieţile noastre şi ale copiilor noştri. Ne putem doar imagina frustrarea şi neputinţa cu care s-au confruntat poliţiştii în urmărirea de ieri, fiind nevoiţi sa utilizeze nişte «tentative de autospeciale cu motor de drujbă»”, arată reprezentanţii Sindicatului Europol.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema