Simona Halep e devastată, după ce audierea sa a fost iar amânată: „Mă distrug”


Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, a transmis un nou mesaj, miercuri seară, pe rețelele de socializare, după ce audierea în cazul său a fost amânată încă o lună la solicitarea Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Simona Halep e în război cu ITF (FOTO: EPA)

Halep crede că prin amânările repetate care o fac să nu poată participa la turnee, ITIA distruge nu doar reputaţia ei, ci şi pe ea ca jucătoare. „Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată”, a concluzionat sportiva.

„Din nou, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună! Aştept să fiu judecată din octombrie 2022. În decembrie, am putut în sfârşit, datorită experţilor, să arăt că lotul suplimentului pe care le foloseam era contaminat, ceea ce a dus la controlul cu rezultat pozitiv.

Am cerut, după cum prevăd regulile legate de antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, este scris în regulamente! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Negându-mi dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent.

Nepermiţându-mi participarea la niciun turneu timp de opt luni. Acum ştiu că voi avea ratate Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ca să nu spun că voi avea pierdute toate punctele şi clasarea. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă şi nici măcar nu mai menţionez consecinţele pentru sănătatea mea mentală.

Această lipsă de respect a ITF (ITIA) faţă de regulamente în ceea ce priveşte audierea rapidă la care am dreptul este o lipsă de respect atât de mare încât nu mai am cuvinte…

‘Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată’

Simona”, este mesajul postat de fostul lider WTA în social media.

Cum explică ITIA amânarea procesului Simonei Halep

ITIA susține că a solicitat un alt termen pentru judecare, pentru ca ambele spețe în care este implicată sportiva -cea în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat și cea privind neregulile descoperite în pașaportul biologic- să fie judecate simultan.

„Am cerut ca ambele spețe să fie judecate împreună, pentru a evita să avem foarte multe înfățișări. Pentru a face asta, dorim să le oferim tuturor părților, inclusiv…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema