Simona, declarații nefericite 

Suspendarea de 4 ani a Simonei a creat un șoc mai mare decât vestea de anul trecut când s-a aflat rezultatul testelor de la US Open: „Simona Halep a fost depistată cu roxadustat”. La momentul respectiv, dincolo de optimismul tuturor că „E o greșeală pe undeva”, „Este nevinovată”, „A greșit, dar scapă repede”, au fost lansate și o serie de teorii ale conspirației, alimentate și de unele nume mari ale sportului, printre care și Ilie Năstase, cum că „Dacă nu era româncă nu pățea nimic”.

Apoi, lunga așteptare până la audiere și întârzierea până la publicarea verdictului au alimentat și mai mult aceste teorii.

Vinovată sau nu, Simona a greșit

 

Oricum am lua faptele, în corpul Simonei s-a găsit roxadustat, iar asta o face din capul locului vinovată. Acea substanță nu avea ce să caute în corpul ei, mai ales că este una din cele mai pedepsibile substanțe de pe lista antidoping. Cum, necum, voit sau nevoit, ea s-a dopat! Sau a fost depistată pozitiv, ca să folosim expresia oficială. 

Însă Simona a greșit și anul trecut, dar și acum, după verdictul de 4 ani de suspendare. Anul trecut a greșit luându-l pe „NU” în brațe, contestând agresiv realitatea incontestabilă a analizelor. O abordare mai liniștită, gen „Este posibil, dar habar nu am cum a ajuns acea substanță în organismul meu. Eu de capul meu nu am luat în viața mea așa ceva”, ar fi fost infinit mai benefică pentru ea. Însă contestarea unor rezultate de laborator 100% indubitabile a iritat ITIA, care a mers cu cercetările mai departe și a ajuns la pașaportul biologic, unde, de asemenea, a găsit niște nereguli. Cine a gestionat pașaportul ei biologic este o altă întrebare fără răspuns. Să nu credem cumva că Simona știe sau înțelege ce scrie acolo, informațiile și datele citibile și înțelese exclusiv de specialiști. 

Este evident că Simona a greșit repezindu-se să conteste analizelor făcute de laboratoare. Nimeni nu a câștigat împotriva laboratoarelor, iar apărarea ei nu trebuia axată pe contestarea lor, ci pe găsirea unor scuze sau împrejurări nefericite prin care s-a pricopsit accidental cu păcătosul ăla de roxadustat în organism. Războiul l-a pornit greșit și acesta nu poate fi câștigat de Simona. Din păcate, ea și-a agravat situația și șansele pentru clemență la TAS se diminuează.

 

„Căpoasă de mică”

 

Un fost antrenor din perioada junioratului Simonei ne-a declarat: „Așa a fost de mică. Căpoasă și orgolioasă. Nu accepta nicio critică, nicio jignire. De exemplu, la un meci cu Sorana când ambele aveau 10-11 ani, Simona a contestat o minge trimisă în aut. Sorana, mai mare cu un an și mai înaltă ca Simona, i-a strigat atunci: «Ce tot contești acolo? Piticanie». Iar Simona nu cred că a iertat-o nici acum pe Sorana. În ceea ce privește cazul cu dopajul, Simona n-o să recunoască sau…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema