Sfârșitul nu-i aici. Interviu cu Radu Comșa, expert în politici de sănătate: “Un rol important revine informării, astfel încât pacientele cu cancer să ajungă cât mai repede la tratament”​Timpul este esențial în lupta împotriva cancerului, iar diagnosticul și tratamentul prompt pot face o diferență semnificativă în viața pacienților și în rezultatele tratamentului. Radu Comșa, expert în politici de sănătate, a derulat un studiu în cadrul proiectului “Sfârșitul nu-i aici” care și-a propus analizarea timpului pe care pacientele cu cancer îl petrec în așteptarea începerii tratamentului. Radu Comșa ne-a descris si principalele măsuri de politici publice care pot fi adoptate pentru reducerea timpilor pe traseul terapeutic.

Sfârșitul nu-i aiciFoto: Novartis

Vă rugăm să prezentați pe scurt cercetarea pe care ați realizat-o în cazul parcursului prin sistemul de sănătate din România și în sistemele din alte țări, în cazul pacientelor cu cancer de sân.

Obiectivul studiului realizat la comanda Novartis a fost de a măsura duratele de timp pe care pacientele cu cancer de sân îl petrec în interacțiunile cu sistemul de…

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema