Sex pentru puncte. Asociaţie a studenţilor din Olanda, scandal uriaș. Ce provocări “degradante” primeau tinerii trimiși în România


Asociaţia studenţească olandeză L.A.N.X. a suspendat pe termen nedefinit subdiviziunea sa „Ares” în urma unor abuzuri grave şi degradante care s-ar fi petrecut în timpul unei excursii de iniţiere ce ar fi avut loc în noiembrie 2022 la Bucureşti, relatează agenţia Belga.

L.A.N.X. a intrat în posesia unei „scrisori foarte nepotrivite” cu o listă de sarcini degradante.  Scrisoarea conţinea 80 de teme, fiecare cu punctaj de notare, pentru studenţii din primul an care au participat la excursia de iniţiere de la Bucureşti.

Printre „misiunile” încredinţate se numărau următoarele: „reperaţi un refugiat” şi „trageţi o găleată pe o alee”. Potrivit asociaţiei studenţeşti, „găleată” însemna „femeie. O altă misiune era ,,să meargă la un club de striptease şi să fure diverse lucruri” .

„În fiecare zi, studenţii trebuiau să trimită poze cu misiunile îndeplinite ca dovadă. În scrisoare, se preciza că, la finalul excursiei, se stabilea un clasament şi că ultimii cinci se puteau aştepta la o sancţiune, deosebit de severă pentru ultimii trei”, a declarat asociaţia studenţească.

Participanţii nu au putut lua contact cu lumea exterioară în timpul călătoriei, iar conturile lor sociale au fost blocate, potrivit NOS.

L.A.N.X. a precizat că nu a aprobat niciodată astfel de „misiuni” şi i-a pus pe studenţii din primul an care au participat la această excursie în contact cu o persoană de încredere. În prezent, subdiviziunea sa „Ares” este suspendată şi nu poate accepta noi membri. Asociaţia, în consultare cu instituţiile academice, ia în considerare şi alte măsuri care să fie aplicate, se precizează într-un comunicat.

 

Amalia Capră

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema