Serviciul militar pentru tineri revine! Câţi bani primeşte un soldat în 2022


Serviciul militar pentru tinerii de până în 35 de ani revine în România, însă nu este obligatoriu. Ministerul Apărării Naționale vrea să schimbe legea privind pregătirea populației pentru apărare, după 15 ani de la suspendarea stagiului obligatoriu. Voluntarii vor primi și bani, atât pe durata stagiului de pregătire, cât și la terminarea lui.

Ministerul Apărării Naționale vrea ca pe timp de pace, cetățenii români, bărbați și femei, cu domiciliul în țară și vârsta între 18 și 35 de ani, să participe voluntar la un program de pregătire militară.

Din 2007, când armata obligatorie a fost suspendată, numărul rezerviștilor a scăzut considerabil. Astfel, MAPN va instrui militarii voluntari în termen care vor putea fi mobilizați în caz de război sau asediu.

Câţi bani primesc voluntarii

Stagiul militar durează 120 de zile, iar în acest timp voluntarii vor primi în fiecare lună o soldă, dar și cazare gratuită, echipament militar, asistență medicală și medicamente, dacă e cazul.

NU RATA: ARMATA ROMÂNĂ FACE ANGAJĂRI. SUNT DISPONIBILE PESTE 1000 DE POSTURI

La finalizarea programului de pregătire militară vor primi și o indemnizație: echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, mai exact, un câștig net de aproximativ 12 mii de lei.

În schimb, militarii voluntari vor fi obligați să se prezinte la unitățile militare de câte ori sunt chemați, inclusiv în caz de mobilizare pentru război.

„Scopul final fiind acela de a asigura o rezervă a Armatei României mult mai bună atât din punct de vedere calitativ, cât și mult mai numeroasă”, a declarat generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un bărbat de 27 de ani din Arad, înjunghiat pe o stradă din Constanţa de un tânăr tot din Arad. Unde l-au găsit poliţiştii pe atacator

Urmatoarea stire

FCSB își schimbă hainele » Vicecampioana va avea 3 echipamente noi pentru acest sezon

Stiri pe aceeasi tema