Serghei Şoigu și-a trimis Compania militară privată Patriot, care concurează cu grupul paramilitar Wagner, în Ucraina

Compania militară privată Patriot (PMC) a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, care concurează cu grupul paramilitar Wagner, al lui Evgheni Prigojin, a fost văzută în apropiere de Vuhledar, în regiunea Doneţk, relatează Ukrainska Pravda.

„În special, în zona Stepne de pe frontul Vuhledar, am observat că, pe lângă Wagner PMC, a apărut Patriot PMC, afiliat actualului ministru rus al Apărării Şoigu. Evident, ei adună toate capacităţile de luptă pentru a obține măcar câteva rezultate” pozitive, a spus Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al Grupului Est al armatei ucrainene.

Comentând despre zvonurile unui conflict între Wagner PMC al lui Evgheni Prihojin și Patriot PMC al lui Serghei Șoigu, Cerevatîi a spus că grupurile sunt în competiție. În același timp, se află în diferite „teatre de război”. În opinia sa, nu există o interacțiune directă între ei.

În noiembrie, Rezistența Ucraineană a raportat că Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner PMC, își întărește poziția în Rusia pe fondul înfrângerilor forțelor ruse pe câmpul de luptă, puse de „bucătarul lui Putin” pe seama pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Centrul Național de Rezistență a raportat că Prigojin dă vina pe Șoigu și Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, pentru eșecurile de pe front.

Think tank-ul polonez Institutul Varșovia scria în 2018 că o nouă companie militară privată rusă care operează în Siria.

La vremea respectivă o petiție a veteranilor de război cereau legalizarea companiilor militare private, printre care și Patriot, într-o petiție trimisă administrației prezidențiale.

După cum dezvăluia la vremea respectivă canalul de știri independent al Rusiei Rain TV, este vorba despre declarația privind legalizarea muncii mercenare emisă de un grup de veterani de război ruși.

Încă de atunci Institutul Varșovia nota că compania militară Patriot, care este strâns legată de Ministerul Apărării, este în competiție cu Wagner.

Totodată, a subliniat think tank-ul polonez, Patriot oferea salarii, echipamente și antrenamente mai bune.

D.Constantin

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Șhaorma cucerește Germania: Kebabul a devansat cârnaţii în topul preferinţelor culinare ale nemților

Urmatoarea stire

Tunisia: Preşedintele Saied răspunde criticilor alegerilor parlamentare, marcate de o absenţă record la urne

Stiri pe aceeasi tema

Cadouri exotice de la băcănie

Stirea “Cadouri exotice de la băcănie” difuzata in cadrul Stirilor KANAL D din 31 12 2022 Webeditor: Redactia…