Serghei Lavrov: Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina


Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, spune că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina, în special recunoaşterea celor patru regiuni ucrainene anexate de regimul lui Putin în această toamnă.


In articol:


Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat ”convins” că Rusia îşi va atinge obiectivele din Ucraina cu “răbdare” şi “perseverenţă”.

Citește și: Alertă de noi atacuri aeriene la Kiev. Rusia vrea să lase în întuneric și frig Ucraina de Anul Nou

Cel mai important obiective ale Moscovei îl reprezintă recunoaşterea celor patru regiuni ucrainene a căror anexare o revendică Kremlinul.

Citește și: O maternitate din Herson a fost bombardată. Amenințarea Kremlinului

Anterior, Lavrov a dat Ucrainei un ultimatum pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului pe care Rusia îl controlează, sau armata acesteia „va decide problema”.

Ce a declarat Serghei Lavrov

“Sunt convins că datorită perseverenţei noastre, răbdării şi determinării noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră, rămânând totodată deschişi la un dialog echitabil şi acorduri pentru a asigura o securitate egală şi indivizibilă în Europa”, a declarat Lavrov într-un interviu difuzat miercuri pe canalul de televiziune rus Pervîi Kanal.

Ministrul de Externe al Rusiei mai spune că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene- Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Citește și: Kremlinul pune o condiție pentru pacea din Ucraina. Care va fi reacția Kievului

Aliatul lui Vladimir Putin a precizat că Moscova va trebui “fireşte” să cucerească în întregime cele patru teritorii, care nu sunt controlate în prezent integral de armata rusă.

Aceste regiuni “trebuie eliberate de ameninţarea nazificării pe care au îndurat-o timp de mulţi ani”, a insistat Lavrov.

Vladimir Putin și Serghei Lavrov, polițistul bun- polițistul rău

În cursul acestui weekend, președintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuții cu Kievul pentru ajungerea la un acord de pace. 

Imediat după declarațiile lui Putin, Serghei Lavrov a lansat un avertisment dur la adresa Ucrainei spunând că Moscova nu negociază regiunile deja anexate.

„Propunerile noastre pentru demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regim, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care vin de acolo, inclusiv noile noastre pământuri, sunt bine cunoscute inamicului”, a declarat Lavrov, citat de agenția de presă de stat TASS.

Kievul și aliații săi occidentali au respins oferta lui Putin de a vorbi, iar forțele armate au continuat să lovească orașele ucrainene. 

Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască cucerirea unei cincimi din țară.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Think tank-ul american Atlantic Council anunță înființarea unui task force dedicat securității la Marea Neagră, în parteneriat cu SNSPA

Urmatoarea stire

Ești vinovat! 2022 Anul vinovăției noastre: Schengen, Pandemie, Război

Stiri pe aceeasi tema