Separatiștii din Tiraspol anunță că alte două persoane implicate într-un presupus ”atentat terorist” au fost arestate



Autoritățile separatiste di Transnistria au anunțat că au fost reținute încă două persoane care ar fi fost implicate în pregătirea unui „atac terorist” în regiune, informează newsmaker .Acest lucru a fost anunțat de pretinsul  procuror general de la Tiraspol, Anatolii Guretski.

Presupusul „atac terorist” asupra autorităților separatiste

Guretskii a povestit, în cadrul unui interviu pentru un post local, despre reținerea a încă două persoane din Transnistria, care ar fi putut fi implicate în presupusul „atac terorist” asupra oficialilor de către forțele de securitate din regiune.

Potrivit procurorului, aceste persoane nu au fost implicate direct în pregătiri.

La 9 martie, așa-numitul „Comitet de anchetă” transnistrean a declarat că a reținut doi suspecți care ar fi planificat un „act terorist” împotriva conducerii pseudo-republicii, la instrucțiunile SBU, pe care serviciul special ucrainean l-a descris ca fiind o provocare orchestrată de Kremlin.

SBU ar fi pregătit un „act de terorism”

Ulterior, procurorul Transnistriei nerecunoscute, Anatoliy Guretski a declarat că la Bender s-ar fi pregătit un „act de terorism” la ordinul SBU împotriva delegației OSCE.

Biroul de Reintegrare din Moldova a sugerat Tiraspolului să-i predea pe suspecții actului terorist pentru a efectua propria anchetă, dar au spus că nu au de gând să-i extrădeze.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema