Senatoarea Laura Moagher: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, propus de ministrul Justiției


Sursă foto Facebook Laura Moagher

Senatoarea PSD de Prahova Laura Moagher, care este secretarul Comisiei Juridice, susține, într-o postare pe Facebook, că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu – parlamentar de Prahova din partea PNL – a propus pragul de 250.000 de lei pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune.

Moagher își susține afirmația prin faptul că președintele Comisiei juridice, liberalul Cristian Augustin Niculescu Țâgârlaș, a confirmat că a primit amendamentele prin mail, deși nu a indicat cine este expeditorul.

“Cu siguranță ca dacă nu le-ar fi primit de la colegul său de partid, ministrul justiției Predoiu, l-ar fi sunat pe acesta să îi confirme decizia. Faptul că nu s-a referit la o astfel de confirmare și că a acceptat mail-ul așa cum a venit demonstrează, fără niciun dubiu, că propunerea cu 250.000 de lei a venit de la Predoiu, care a participat la ședința de Coaliție. Deci e clar că „părintele” pragului de 250.000 de lei este Predoiu”, a scris Moagher pe Facebook.

Moagher a explicat că pragul trebuia stabilit încă din Senat, înainte de adoptarea tacită a proiectului de lege.

”Acest prag nu putea fi adăugat la Camera Deputaților pentru că se încălca principiul bicameralismului, iar legea ar fi picat la CCR și România ar fi pierdut banii europeni din PNRR!

Pragul de 250.000 de lei nu a fost analizat în Coaliție – a fost propunerea Ministerului Justiției – decidenții politici au ținut cont de propunerea instituției de specialitate. Dar în această etapă miza nu era cuantumul, ci existența unui pragului valoric.

Dacă ministrul justiției si-a schimbat acum opinia inițială și propune 9.000 de lei, atunci vom modifica la Cameră cu această valoare. Dar MJ va trebui până atunci să fundamenteze juridic această sumă sau orice altă sumă, dacă se mai răzgândește până atunci”, a mai precizat senatoarea PSD.

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, modificările la proiectul de lege privind Codul Penal, printre care și introducerea pragului de 250 de mii de lei.

Proiectul de lege urmează să ajungă în Camera Deputaților.

În urma scandalului public, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat înapoi și a cerut, miercuri seara, ministerului justiției să „prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept”.

La scurt timp după solicitarea liderului PSD,  Ministerul Justiției a anunțat că va susține adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

A fost prima dată când ministerul Justiției și-a asumat public un prag pentru abuzul în serviciu, deși potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro tot ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a fost cel care a sugerat coaliției, duminică seara, la ședința de la Vila Lac, pragul de 50.000 de euro.

Sursa: g4media.ro

Citeste continuarea pe www.ziarulincomod.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema