Semnătura pentru vaccinare este nulă. Consimțământul a fost manipulat și viciat


Faptul că oamenii au semnat formularul de consimțământ pentru vaccinarea anti-Covid nu înseamnă că și-au asumat efectele adverse și că Guvernul nu are nicio responsabilitate. Medicii spun că acel consimțământ a fost viciat și manipulat prin condiționarea dreptului la muncă, la liberă circulație și la o viață socială normală de vaccinare. Totodată, autoritățile i-au asigurat pe români că vaccinul este absolut sigur și că nu produce reacții adverse.

Formularul de consimțământ informat, pe care vaccinații au fost puși să-l semneze, nu are nicio valoare. În primul rând, pe acel formular nu se regăsesc reacțiile adverse posibile, astfel că oamenii nu au fost corect informați, fiind pur și simplu înșelați și manipulați. ”Mie îmi pare foarte rău de cei cărora li s-a manipulat consimțământul, li s-a viciat consimțământul”, ne spune dr. Oana Secară. Aceasta arată că un consimțământ este viciat atunci când se impun restricții, în sensul că nu ai dreptul la muncă, nu ai dreptul la educație, nu ai dreptul la liberă circulație, nu ai dreptul la o viață socială normală.

”Spre deosebire de formularele din centrele de vaccinare, noi, la spital, am avut un formular în care am trecut toate riscurile care apăreau, la momentul respectiv, în prospect. Chiar și așa Pfizer trecuse în prospect o serie de boli, inclusiv decesul. Pentru personalul din spital, dar și cei care se pensionaseră și, în prima etapă, și oameni din comunitate, în centrul nostru de vaccinare din spital am insistat ca acest consimțământ să fie foarte amănunțit, oamenii să-l citească și să se mai și explice o dată care sunt riscurile. Așa ar fi trebuit să fie făcut în toate centrele de vaccinare. De asemenea, am pregătit și o echipă de urgentiști care să fie acolo pentru orice situație de șoc anafilactic. Bineînțeles că am fost foarte criticată pentru această măsură, argumentul criticilor fiind că nu are cum să se întâmple așa ceva”, ne-a declarat dr. Oana Secară.

Decredibilizare totală

Manipulările în vaccinarea Covid, dar și măsurile aberante din pandemie, au făcut ca românii să nu mai aibă încredere în autorități, spun medicii. Nu numai autoritățile s-au compromis în toată această perioadă, ci și medicii, dar, mai ales, mass-media, care a contribuit din plin la presiunile făcute asupra populației pentru acceptarea vaccinului.  ”Eu le-am atras atenția că acest comportament va duce la decredibilizare pe toate planurile. Cel mai grav este că au fost decredibilizați medicii, a fost decredibilizat actul medical și produsele vaccinale, în general, deși unele sunt bune, clar. Pacienții care suferă de infarct sau AVC-uri sunt foarte supărați și nu mai au încredere în medici, atâta timp cât știu că problema li s-a tras dintr-un act medical în legătură cu care ei nu au fost informați. Ei nu și-au asumat toate aceste efecte adverse. Sunt medici care nu au spus ce gândeau cu adevărat pentru că exista o teamă de politicieni, care au fost cei care i-au atacat. Pe de altă parte, au existat medici care s-au temut foarte mult de Covid-19, mai ales că au văzut cazuri grave”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Politica sanitară a fost greșită

În Spitalul Municipal Onești, dar, cu siguranță că și în alte spitale din țară, medicii au considerat că acel protocol de tratament Covid-19 poate fi consultat, evaluat și, desigur, ei au decis, susține dr. Oana Secară. Aceasta consideră că impunerea unui protocol medical ca literă de lege și orice decizie pe care o ia medicul cu privire la pacient să se considere abatere de la protocol au fost abuzuri. ”Spitalele ar fi trebuit lăsate deschise și atunci pacienții ar fi avut acces la interniști, la pneumologi. De exemplu, noi am avut pacienți cu Covid pe chirurgie, cu probleme chirurgicale, dar venea infecționistul, făcea interconsultul, făcea schema de tratament, consulta bolnavul periodic, nu se punea problema că-l lăsa singur la chirurgie. Cei care au condus politicile sanitare au greșit. Din punctul meu de vedere, au dorit să arate că există o problemă, pentru că, dacă ar fi gestionat corect situația, atunci nu mai părea că este așa, o problemă, nu mai părea că nu este loc în spital, nu mai părea că nu are cine să trateze pacienții. Dar se dorea să pară o problemă gravă, la o boală cu mortalitate de sub 0,5 la sută”, a mai afirmat dr. Oana Secară.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Cea mai ghinionistă din lume”. Lovită în față de un vagabond, diagnosticată cu tumoare pe creier, călcată de o mașină la spital

Urmatoarea stire

Violator din Cluj eliberat pentru că judecătorul a întârziat la locul de muncă. UPDATE: A fost dat în urmărire

Stiri pe aceeasi tema