Șeful Xbox și CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, spune că opoziția Sony față de acordul Activision Blizzard se reduce la faptul că producătorul PlayStation dorește „să-și protejeze dominația” în console. „Modul în care cresc este prin a face Xbox mai mic”, a spus Spencer într-un podcast recent Second Request (via Eurogamer).
Sony s-a opus acordului Microsoft de 68,7 miliarde de dolari pentru achiziționarea Activision Blizzard și s-a concentrat pe viitorul Call of Duty în dosarele cu autoritățile de reglementare. „Sony conduce dialogul cu privire la motivul pentru care înțelegerea nu ar trebui să se încheie pentru a-și proteja poziția dominantă pe consolă, așa că lucrul de care se apucă este Call of Duty”, spune Spencer. „Cel mai mare producător de console din lume care ridică o obiecție cu privire la singura franciză despre care am spus că va continua să fie livrată pe platformă.”
Spencer a asigurat în mod repetat fanii Call of Duty recent că franciza va rămâne pe PlayStation, după luni de dezbateri. The Verge a dezvăluit în septembrie că Spencer și-a luat un angajament scris față de șeful PlayStation, Jim Ryan, la începutul acestui an, de a păstra Call of Duty pe PlayStation pentru „încă câțiva ani” dincolo de acordul de marketing existent pe care Sony îl are cu Activision. Sony a etichetat oferta Microsoft „inadecvată la multe niveluri”, iar Microsoft spune acum că a oferit o ofertă de 10 ani pentru Call of Duty, despre care Sony încă nu a comentat.
Microsoft a încheiat un acord de 10 ani cu Nintendo pentru a face Call of Duty disponibil pe consolele Nintendo dacă acordul Activision Blizzard se închide. Acest lucru ar putea duce la lansarea Call of Duty pe Nintendo Switch pentru prima dată.
Indiferent dacă Call of Duty sosește pe console Nintendo sau Xbox Game Pass este în balanță chiar acum, după ce Federal Trade Commission (FTC) a depus o contestație legală pentru a încerca să blocheze planul Microsoft de a cumpăra Activision Blizzard. Autoritățile de reglementare din Europa examinează, de asemenea, îndeaproape acordul, UE având termenul limită de 23 martie pentru a-și finaliza investigația aprofundată și a emite o decizie. Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie efectuează, de asemenea, o analiză mai profundă a tranzacției.
Articolul Şeful Xbox: Sony vrea să „crească făcând Xbox mai mic” apare prima dată în NewIT.