Șeful Direcției pentru Armamente din MApN: România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams


România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams. Este vorba de un acord tip „Guvern- Guvern” cu SUA. Armata Română consideră că tancul Abrams ar fi cel mai bun mijloc în momentul de față în realizarea misiunilor. Un batalion de tancuri la standard NATO are, de regulă, 54 de astfel de vehicule blindate.


Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, într-un interviu pentru Observatorul Militar: „Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre privind aprobarea achiziției unui batalion de tancuri Abrams”.

Reporter Observatorul Militar: De ce Abrams și nu un alt tanc modern?

Șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș: „Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea Brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc – acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunii. Nefiind vândut într-un sistem comercial, decât prin achiziție de tip Guvern la Guvern”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Drona de buzunar, dezvoltată de Armata Română, poate fi utilizată de militari în teren după omologare | AUDIO

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Alimentele pe care NU trebuie să le depozitezi niciodată în frigider. Mulți fac greșeala asta

Urmatoarea stire

De ținut minte Ordinea de zi de azi, 7 martie

Stiri pe aceeasi tema