Șeful diplomației europene afirmă că multe dintre statele membre UE sunt pregătite să trimită întăriri în Kosovo, în cadrul misiunii EULEX de supraveghere, după acutizarea tensiunilor între Priștina și Belgrad.


Josep Borrell, coordonatorul politicii externe a Uniunii Europene, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să își consolideze misiunea EULEX – însărcinată cu supravegherea nordului statului Kosovo, ca răspuns la tensionarea situației din regiune.

După o întâlnire cu miniștrii de externe ai celor 27 de state membre, Borrell a afirmat: “Am cerut statelor membre să fie pregătite să consolideze misiunea noastră EULEX. Multe dintre ele au fost de acord și sunt pregătite să trimită trupe suplimentare dacă este nevoie”.

Luni, pentru a treia zi consecutivă, protestatarii sârbi au blocat cu camioane și alte vehicule grele principalele drumuri care duc spre graniţa cu Serbia. 

Protestele au declanşat după ce un fost ofițer de poliție a fost arestat sâmbătă. Acesta a renunțat la funcție alături de sute de alți colegi, pe fondul scandalului legat de plăcuțele de înmatriculare.

EULEX a declarat că o grenadă paralizantă a fost aruncată sâmbătă seara asupra unuia dintre vehiculele sale blindate, dar nimeni nu a fost rănit.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Nici nu știu să umblu la ea”

Urmatoarea stire

zi cu ghinion pentru aceste zodii

Stiri pe aceeasi tema