Șeful AIEA se declară pregătit pentru discuții cu Rusia și Ucraina privind securizarea centralei nucleare Zaporojie

FOTO – Hepta
  • Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), s-a declarat pregătit, luni, să discute cu oficiali din Ucraina şi Rusia pentru crearea unei zone de protecţie în jurul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie.
  • O echipă de experţi din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), condusă de directorul Rafael Grossi, a inspectat la începutul lunii septembrie Centrala nucleară Zaporojie.
  • Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri comise în zona complexului nuclear.

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), s-a declarat pregătit, luni, să discute cu oficiali din Ucraina şi Rusia pentru crearea unei zone de protecţie în jurul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse.

,,Există un plan propus. Săptămâna trecută, am avut oportunitatea de a iniţia consultări cu Ucraina şi cu Federaţia Rusă şi sunt pregătit să am în continuare aceste consultări în ambele ţări săptămâna aceasta” , a declarat Rafael Grossi, citat de agenţia Reuters.

O echipă de experţi din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), condusă de directorul Rafael Grossi, a inspectat la începutul lunii septembrie Centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri comise în zona complexului nuclear.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Când pică Halloween 2022. Ce semnificație are această sărbătoare, de fapt

Urmatoarea stire

Gina Pistol, transformată în show-ul ,,Chefi la cuțite”. Cât de mult s-a transformat prezentatoarea TV

Stiri pe aceeasi tema