Șeful adjunct al administrației pro ruse din Berdiansk și soția sa au fost uciși

În Berdiansk, oraș aflat sub ocupație rusească, au fost uciși adjunctul șefului administrației instalate de Rusia, Oleg Boiko, și soția sa, Liudmila, care a condus comisia electorală teritorială locală pentru referendumul de integrare în Rusia, transmite agenția Interfax, citată de site-ul meduza.io.

Volodimir Rogov, un reprezentant al autorităților de ocupație din regiunea Zaporojie, a confirmat, de asemenea, că soții Boiko au fost uciși. Potrivit administrației din Berdiansk, controlată de Rusia, crima a avut loc în apropierea garajului lui Boiko din microdistrictul Kolonia.

Alte detalii nu sunt oferite. Investigațiile sunt în curs de desfășurare la fața locului. Administrația a dat vina pe „regimul de la Kiev” pentru crimă. În Ucraina, incidentul nu a fost comentat.

Oleg Boiko era responsabil cu locuințele și serviciile comunale în cadrul administrației militaro-civile din Berdiansk, care a fost instalată după capturarea orașului de către armata rusă. Soția sa, Liudmila Boiko, a condus comisia electorală teritorială a orașului pentru organizarea unui referendum privind intrarea regiunii Zaporojie în componența Rusiei.

Încă de la începutul războiului, au existat informații despre tentative de crimă sau asasinat ale unor oficiali care au susținut invazia rusă în Ucraina și care au fost numiți în administrația teritoriilor ocupate. Pe fondul contraofensivei forțelor armate ale Ucrainei, care a început la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie în mai multe direcții, acest lucru este raportat din ce în ce mai des.

Astfel, numai în Berdiansk, în ultima lună, pe lângă asasinarea soților Boiko, au fost raportate două atentate: pe 26 august, a murit șeful adjunct al poliției rutiere din oraș , Alexander Kolesnikov, iar pe 6 septembrie, comandantul militar din Berdiansk, Artem Bardin.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Muncitorii Arși în Explozia De La Orșova Nu Au Fost Transferați în Străinătate. Unul Dintre Ei E în Stare Critică, Spun Medicii

Urmatoarea stire

O simulare VIDEO prezice când și unde va începe un război nuclear și cum se va termina. “În câteva ore vor fi 90 de milioane de morți și răniți”

Stiri pe aceeasi tema