Şefa FMI trage un semnal de alarmă: “Dacă Mama Natură nu ne ajută, vor fi tulburări sociale”. Economia mondială, în recesiune!

În mai multe țări din Europa s-ar putea produce tulburări sociale în iarna ce urmează să vină, a avertizat directoarea Fondului Monetar Internațional, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva.

„Cu siguranță că există teama de recesiune în unele țări sau, chiar daca nu va fi recesiune, că se va simți ca o recesiune”, a spus șefa FMI.

Urmează o iarnă dificilă

„Dacă Mama Natură decide să nu coopereze și dacă iarna va fi grea, se poate ajunge la unele tulburări sociale”, a mai transmis Gheorghieva, miercuri, într-o intervenție la Washington.

Europa este afectată direct de atacul Rusiei asupra Ucrainei și că războiul are consecințe economice ”oribile”, care în unele țări au dus la teama de recesiune, a relatat șefa FMI, potrivit Reuters.

Inflația o ia la galop

Kristalina Gheorghieva a arătat că Banca Centrală Europeană are o misiune dificilă, și anume să țină economia în funcțiune, dar să lupte și împotriva inflației. Situația din UE se aseamănă cu cea din Japonia, acolo unde banca centrală majorează dobânzile pentru a lupta cu inflația, iar, pe de altă parte, guvernul anunță un program de stimulente fiscale – două politici care merg în direcții diferite.

„Inflația este încăpățânată, mai extinsă decât credeam că va fi. Iar asta înseamnă că bancherii centrali vor trebui să fie la fel de încăpățânați în lupta contra inflației”, a spus Gheorghieva.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Nu știu ce e cu bărbații ăștia!”

Urmatoarea stire

Recomandările directorului Enel pentru românii cu facturi mari. Motivul pentru care prețurile au explodat

Stiri pe aceeasi tema