Şefa FMI a spus că nu poate fi exclusă posibilitatea unei recesiuni globale


Situaţia din economia globală este extrem de instabilă, iar recesiunea nu pot fi exclusă, a declarat miercuri într-un interviu acordat Reuters, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva.

„Suntem într-o situaţie extrem de instabilă”, a spus ea. Răspunzând unei întrebări despre o posibilă recesiune globală. Şeful fondului a subliniat: „Riscul a crescut, aşa că acest lucru nu poate fi exclus”.

„Va fi un 2022 greu, dar probabil un 2023 [an] şi mai greu”, a adăugat şefa instituţiei financiare. „Riscurile de recesiune au crescut pentru 2023”. O încetinire a creşterii economice ar putea fi „preţul inevitabil”, având în vedere necesitatea urgentă de a restabili stabilitatea preţurilor, a spus ea.

Potrivit Georgieva, situaţia din economia globală „s-a înrăutăţit semnificativ” faţă de aprilie, când a fost publicat raportul relevant al FMI. Şeful fondului a explicat că acest lucru se datorează inflaţiei globale, ratelor mai mari ale dobânzilor, încetinirii creşterii economice din China şi sancţiunilor legate de situaţia din Ucraina. Ea a spus că în următoarele săptămâni, Fondul, pentru a treia oară în acest an îşi va reduce prognoza pentru creşterea economică globală în 2022, care este în prezent la 3,6%. Economiştii FMI continuă să calculeze indicatorii economici. Datele actualizate sunt de aşteptat să fie publicate la sfârşitul lunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop zilnic 7 iulie 2022. Balanțele își planifică o călătorie

Urmatoarea stire

STUDIU. Marea Neagră este cea mai murdară din Europa

Stiri pe aceeasi tema

„Joc cu mingea ce mi se dă!” 

Primarul Timișoarei a convins Consiliul Local să aprobe închirierea unei gări dintr-un județ vecin, de unde să se…