Securitate alimentară: UE, Regatul Unit și SUA fac apel la întreaga comunitate internațională să sprijine Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră


Noul prim-ministru britanic Rishi Sunak a promis marţi că Regatul Unit va rămâne “un fundament al NATO pentru generaţii” şi a anunţat noi ajutoare pentru armata ucraineană, înainte de a-l primi la Londra pe secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, informează France 24 și Reuters.

Jens Stoltenberg va fi miercuri primul lider internaţional primit la Downing Street de Rishi Sunak după ce acesta a preluat funcţia la sfârşitul lui octombrie.

Conform unui comunicat al NATO, Stoltenberg se va întâlni cu prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, și cu ministrul de externe, James Cleverly. Secretarul general va vizita, de asemenea, o unitate militară britanică care antrenează soldați ucraineni, împreună cu ministrul apărării, Ben Wallace.

Potrivit biroului de presă al premierului britanic, cei doi vor discuta despre sprijinul acordat Ucrainei în faţa Rusiei şi despre modernizarea NATO.

Sunt hotărât că Marea Britanie va rămâne o piatră de temelie a NATO pentru generațiile viitoare“, a declarat Sunak într-un comunicat.

“Însă, în faţa provocărilor viitoare, trebuie să evoluăm în calitate de Alianţă, pentru a arăta cu suntem la înălţime şi a rezista în faţa ameninţării din partea adversarilor noştri”, a adăugat noul premier britanic.

“Trebuie, de asemenea, să continuăm să susţinem poporul ucrainean în rezistenţa în faţa brutalităţii lui Putin”, a mai punctat el.

Regatul Unit a fost până acum unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului în faţa invaziei ruse şi Rishi Sunak s-a angajat deja să continue pe această cale pe care au urmat-o și Boris Johnson și Liz Truss.

Stoltenberg se va întâlni cu Sunak după ce va vizita o unitate militară în care trupele ucrainene sunt antrenate de militari britanici.

Marea Britanie s-a oferit să instruiască un total de 19.000 de recruți ucraineni în abilități vitale pe câmpul de luptă, inclusiv în domeniul tirului, al mânuirii armelor, al războiului urban și în tranșee și al primului ajutor.

Marți, Sunak a anunțat că Marea Britanie trimite soldaților ucraineni echipamente suplimentare pentru a-i ajuta să treacă prin iarna grea, inclusiv peste 25.000 de seturi de îmbrăcăminte pentru vreme extrem de rece, 12.000 de truse de dormit și 150 de corturi încălzite.

Unul dintre primele apeluri ale noului prim-ministru în funcție a fost către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a avut legături strânse cu fostul premier Boris Johnson.

Sunak i-a promis că va continua “sprijinul ferm” și solidaritatea Marii Britanii pentru Ucraina.

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Îți dorești să-ți surprinzi soțul? Iată ce variante ai

Urmatoarea stire

METEO. Un val polar lovește puternic România! Vin ploi, lapoviță și ninsoare. De când scand enorm temperaturile. Anunțul ANM

Stiri pe aceeasi tema