Secretarul general NATO, anunțul pe care Volodimir Zelenski îl aștepta. Ce urmează să se întâmple în Ucraina: „Suntem într-o fază decisivă a războiului”Secretarul general NATO a reacționat la scurt timp după apelul lu Volodimir Zelenski referitor la furnizarea armelor de către Occident. Bombardamentele de sâmbătă asupra unui bloc de civili din orașul Dnipro au atras și mai tare ura și dezacordul întregii lumi față de Rusia și, respectiv, față de acțiunile lui Vladimir Putin. Drept urmare, Jens Stoltenberg a făcut apel către statele occidentale privind susținerea Ucrainei.

Momente de cumpănă pentru Ucraina după bombardamentele din weekend

Răzbunarea și dorința de război a lui Vladimir Putin nu are limite, astfel că, în cursul după-amiezii de sâmbătă, armata rusă a lovit obiective din Kiev, Harkov și Liov, dar și un bloc de nouă etaje dintr-o zonă rezidențială a orașului Dnipro.

Din păcate, în urma loviturilor puternice, o parte din clădire s-a prăbușit, bombardamentele fiind soldate cu minimum 64 de răniți și 30 de morți, printre care și copii, cea mai tânără victimă fiind o fetiță de 3 ani.

După tragedia de la Dnipro, Volodimir Zelenski a făcut apel cu privire la furnizarea unor noi arme de către Occident, aceasta fiind singura soluție de apărare și obținere a victoriei împotriva acțiunilor terifiante ale Rusiei.

După tragediile petrecute în lanț sâmbătă, secretarul general NATO a venit cu un anunț și un apel surprinzător, care demonstrează că furnizarea armelor de către partenerii occidental a devenit cu adevărat singura soluție viabilă către înfrângerea Rusiei.

Secretarul general NATO, apel de ultimă oră către Occident

Astfel, Jens Stoltenberg a încurajat din nou furnizarea mai multor arme grele Ucrainei, chiar înaintea unor noi discuţii la Ramstein, care vor avea ca subiect principal ajutorul militar occidental pentru această ţară.

„Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat”, a declarat Jens Stoltenberg, duminică, pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt, conform Agerpres.

În continuare, secretarul general NATO a recunoscut încă o dată situația limită în care se află Ucraina, având în vedere atacurile extremd e agresive venite din partea Rusiei.

Acesta a subliniat încă o dată că furnizarea armelor din partea partenerilor occidental reprezintă „cea mai rapidă cale spre pace”.

„Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace”, a spus el.

Apelul lui Jens Stoltenberg vine după luni întregi în care liderul ucrainean a implorat armament greu Occidentului, însă statele partenere au refuzat și au amânat momentul, de frică să nu fie atarase în război sau să determine mai multă reacție agresivă din partea Rusiei.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema