Secretarul de stat MAE Iulian Fota, despre ce fel de acord negociază România cu Ucraina și diferența dintre „acord de securitate” și „garanții de securitate”


România a început la forumul de la Davos negocierile cu Ucraina pentru un acord politic de cooperare pe chestiuni de securitate, aceasta este formula corectă în privința discuțiilor pe acest subiect, a subliniat secretarul de stat MAE Iulian Fota, la dezbaterea LIVE G4Media de vineri, 26 ianuarie.

„Acest cadru politic face parte din cadrul mai larg de ridicare a nivelului cooperării cu Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic, cu alte cuvinte vom fi și mai atenți la nevoie celuilalt, vom coopera mai bine și pe domenii de non-securitate, precum transporturi, educație, agricultură precum România face și cu alte țări ca SUA, Polonia, Franța, cu care are Parteneriat Strategic”, a mai explicat acesta.

Care este diferența între un astfel de acord și unul care implică „garanții de securitate”? Subiectul a fost intens dezbătut în spațiul public în ultima perioadă. Ce sunt de fapt „garanțiile de securitate”? Acestea au legătură cu…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema