Sebastian Burduja, interimar la Educație

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimar portofoliul Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia de onoare, „din proprie inițiativă”, după ședința Executivului de joi seara. Se pare că Sorin Cîmpeanu a fost deranjat de faptul că nimeni din PNL nu i-a luat apărarea în ultimele zile, când a fost acuzat de plagiat.

Potrivit unor surse politice, printre variantele luate în calcul pentru Ministerul Educației se numără Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, și Marilen Pirtea, deputat liberal.

Ligia Deca este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare din 2015 și a contribuit în mod substanțial la proiectul de suflet al lui Klaus Iohannis, România Educată.

Sorin Costreie este prorector al Universității din București din 2017 și prodecan al Facultăţii de Filosofie în perioada 2016-2017, specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică. A desfăşurat activităţi de cercetare în Italia, Germania, Spania, SUA şi Canada.

Marilen Pirtea este deputat PNL de Timiș, la al doilea mandat, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. El este profesor universitar și conducător de doctorate în Finanțe, având și funcția de rector al Universității de Vest Timișoara, pe care a absolvit-o în 1997, specializarea Finanţe-Bănci.

                                                                                                               Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Salariul uriaș al lui Burleanu de la FRF sfidează orice bun-simț: „E cel mai bine plătit om din fotbalul românesc”

Urmatoarea stire

Război Rusia – Ucraina, ziua 219 LIVE TEXT. Putin a recunoscut independenţa regiunilor Herson şi Zaporojie. Tratatele de anexare vor fi semnate azi

Stiri pe aceeasi tema