Se știe prima finalistă de la Australian Open! Va juca din nou cu un trofeu major pe masăAflată în prima sa semifinală la Australian Open, Rybakina a avut sarcina dificilă de a înfrunta o campioană de Grand Slam pentru al treilea meci consecutiv. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani și-a deschis drumul spre cea mai importantă finală pe hard din cariera sa, obținând victorii în fața finalistei de anul trecut, Danielle Collins, a numărului 1 mondial Iga Swiatek, a campioanei de la Roland Garros 2019, Jelena Ostapenko, și a dublei campioane de la Australian Open, Azarenka.

Rybakina a câștigat singura ei întâlnire anterioară cu Azarenka, o victorie în două seturi la Indian Wells, anul trecut.

Într-un set inaugural de înaltă calitate, de o oră, Rybakina și Azarenka au schimbat lovituri de pe linia de fund înainte ca fostul număr 1 să facă primul break pentru un avantaj de 3-1. Dar campioana de la Wimbledon a făcut rebreak imediat și s-a instalat la serviciu pentru a conduce cu 4-3 după 24 de minute.

După ce a echilibrat jocul, Rybakina a făcut break pentru un avantaj de 5-3, dar nu a putut închide setul. Azarenka a salvat mingea de set cu o lovitură de forehand și a făcut break pentru a reveni la serviciu. De data aceasta a fost rândul lui Rybakina să reziste presiunii pe serviciul ei. În cel mai important game al setului, Rybakina și-a salvat serviciul de la 0-40 și a rezistat la 6-5.

Rybakina a continuat să joace un tiebreak curat pentru a o învinge pe Azarenka, terminând cu 20 de lovituri câștigătoare și 16 erori neforțate și câștigând setul în ciuda faptului că a servit cu doar 48% pe primul. Azarenka a terminat setul cu 17 lovituri câștigătoare și 13 erori neforțate.

După ce a pierdut un singur set în turneu, Rybakina a făcut break rapid și a consolidat avantajul pentru a conduce cu 3-1 în setul al doilea. În timp ce serviciul lui Azarenka a început să nu mai funcționeze, Rybakina a reușit un al doilea break pentru a conduce cu 5-2.

După ce nu a reușit să obțină nicio minge de break în setul al doilea, Azarenka a reușit totuși să se apropie de câștigarea unui game contra serviciului lui Rybakina, care servea pentru câștigarea meciului.
A reușit cu un retur câștigător la 5-2, 30-40, reducând din diferență, însă Rybakina a închis meciul la retur.

O a șasea dublă greșeală a lui Azarenka i-a oferit lui Rybakina trei mingi de meci, iar campioana de la Wimbledon a valorificat, după ce reverul lui Azarenka a aterizat în fileu.

Aryna Sabalenka a făcut și ea o demonstrație de forță, joi, în semifinala cu Magda Linette (Polonia, 45 WTA): 7-6(1), 6-2.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema