Se schimbă din nou legea învățământului. Bacalaureatul va avea mai multe probe. Nici elevii de gimnaziu nu răsuflă ușurați


Ministrul Educației, Ligia Deca, a finalizat draftul legilor educației și l-a prezentat în fața coaliției de guvernare. Viziunea sa diferă mult față de cea avută de predecesorul său, Sorim Cîmpeanu, iar elevii clasei a XII-a nu vor fi deloc încântați de modificările pe care Ligia Deca le are în vedere.

Ministrul Educației dorește introducerea mai multor proble la examenul de Bacalaureat

Conform Observator, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu propunea un Bacalaureat cu o singură probă pentru toate materiile, iar Ligia Deca vrea acum introducerea unei probe scrise și uneia orale, separat, doar la Limba și literatura română. Se pare că nici întrebările de gramatică nu vor lipsi.

Ligia Deca îşi doreşte ca Evaluarea Naţională să fie păstrată, dar dorește și introducerea unui examen separat de admitere pentru liceele care au o concurenţă foarte mare la admitere.

În plus, proba de competențe digitale va putea fi susținută și de către elevii de clasa a XI-a, nu doar de către cei aflați în ultimul an de liceu, așa cum se întâmplă la ora actuală.

Cum va arăta examenul de Bacalaureat

– Limba și literatura română, scris si oral

– 2 probe scrise pentru limbi străine

– 2 probe scrise conform profilului (real/uman)

– 1 probă scrisă din celalălt profil (uman/real)

– Limba maternă, scris și oral

Liderii coaliţiei de guvernare au hotărât ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educației din data de 1 februarie pentru ca proiectele Legilor Educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până la data de 15 martie.

Toate sugestiile pe care actualul ministru al Educației le are pot fi lecturate aici.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Locul de muncă unde ai şi salariu, şi bani de cheltuit la restaurant. Mănânci, bei şi primeşti leafă!

Urmatoarea stire

Programul Noua Casă continuă și în 2023. Plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei

Stiri pe aceeasi tema