Se repară după 10 ani trotuarele distruse de pe patru mari bulevarde ale Capitalei. Plus că în 2023 se va face și umbră, plantări anunțate de ALPAB • Știri BucureștiCentrul Capitalei, care ar trebui să fie oglinda Bucureștiului, face un mare deserviciu acestui oraș, cel puțin prin felul în care arată trotuarele.

Majoritatea din dale, acestea sunt rupte, găurite, cu elemente distruse și lăsate la întâmplare – după cum se poate vedea și în fotografiile realizate pe Bd. Gheorghe Magheru, în această vară – un obstacol în calea pietonilor și al turiștilor.

După mai mulţi ani în care nu s-au mai alocat fonduri pentru lucrări de reparații trotuare pe strazile din Municipiul Bucuresti, anul acesta au fost alocate fonduri pentru aceste lucrări, iar PMB a decis să repare patru mari bulevarde, urmate de alte două.

În prezent, conform contractului ‘”Executie lucrări de reparații străzi, parte carosabilă și trotuare în Municipiul București”, Administrația Străzilor execută lucrări de reparații trotuare în zonele afectate, pentru asigurarea condițiilor de siguranță a traficului pietonal pe trotuarele din Capitală, se arată într-un răspuns pentru B354.

În prezent sunt în lucru trotuarele de pe Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii, Bd. Regina Maria, Splaiul Independentei, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrări de reparații și la trotuarele de pe Bd. Magheru și Bălcescu.

În cadrul aceluiaşi contract de lucrări, Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) va repara, în total, aproximativ 60 de trotuare.

Refacerea spațiilor verzi de pe Magheru și Bălcescu, ”o prioritate pentru ALPAB”

Primăria Capitalei mai transmite bucureștenilor, prin răspunsul solicitat de B365, că are în vedere refacerea spațiilor verzi de pe bulevardele Magheru și Bălcescu, acum aflate într-o stare avansată de degradare.

”În baza Legii Nr. 24/2007, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București monitorizează permanent spațiile verzi pe care le administrează, reabilitarea și refacerea spațiilor verzi aferente Bulevardelor Gheorghe Magheru și Nicolae Bălcescu reprezintă o prioritate pentru ALPAB.”, informează instituția.

În legătură cu spațiul verde administrat de ALPAB, în primăvara anului 2023, în funcție de alocările bugetare se va completa materialul dendrologic (arbori, arbuști, subarbuști, flori perene/anuale) și se vor reface suprafețele deteriorate ale peluzelor din aceste zone.

În luna septembrie, Nicușor Dan anunța că se intervine pentru reparaţia trotuarelor aferente bulevardului I.C. Brătianu, după mai mulţi ani în care nu s-au mai alocat fonduri în acest sens.

De asemenea, primarul general mai spunea că în perioada următoare, lucrările vor fi extinse şi la trotuarele de pe bulevardul Ghe. Magheru şi din Piaţa Unirii.

Aici lucrările urmează a fi finalizate în luna noiembrie 2022 şi vor avea un termen de garanţie de 12 luni de la recepţie.

Îți mai recomandăm și:

Recepția liniei de tramvai de pe Bd. Doina Cornea. SURSE: Brigada Rutieră refuză să semneze procesul verbal | S-a întrunit comisia care decide dacă se reia circulația tramvaielor 1,10 și 11, dar și a troleibuzelor

S-a redeschis circulația pe ambele sensuri în Pasajul Unirii | Ce transmite post-incendiu Daniel Băluță: Sistemele de siguranță și-au dovedit utilitatea

Puteri sporite pentru Poliția Rutieră de a interveni pe trotuare: poate ridica/dispune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

București, de nestrăbătut în scaun cu rotile. “Am încercat s-ajung cu transportul public din Piața Victoriei până acasă, în Pantelimon. Știu, sunt nebun…”

 

Citeste continuarea pe b365.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Deplasare complicată pentru FC Hermannstadt la Craiova

Urmatoarea stire

La aproape 40 de ani, Anne Hathaway arată fabulos și este vedeta unui nou pictorial

Stiri pe aceeasi tema