Se dau câte 600 de lei pe lună, bani de la stat, românilor sub această vârstă! În plus, trebuie să mai îndeplinească și această condiție. Decizia este oficialăAlocațiile copiilor vor crește, potrivit unei legi promulgate pe 9 noiembrie de către președintele României.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat o lege importantă care prevede indexarea anuală a alocațiilor pentru copii cu rata medie a inflației. Această măsură a fost adoptată ca răspuns la creșterea prețurilor pentru toate categoriile de bunuri și servicii din România.

De la începutul anului, cuantumul alocației pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani a fost stabilit la 600 de lei. Alocația pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani a fost stabilită la 243 de lei, iar pentru minorii cu handicap, alocația este de 600 de lei.

Legea acoperă nu doar copiii, ci și tinerii de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau școală profesională și continuă să primească alocația până la terminarea studiilor. Mai mult, adulții cu handicap primesc o indemnizație compensatorie, care poate varia între 60 și 350 de lei.

Pentru a obține…

Citeste continuarea pe www.news18.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema